Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mówią, że tak jest

mówią, że jestem bez ambicji..to prawda?

Polecane posty

Gość mówią, że tak jest

Trzy lata temu skonczylam liceum, chcialam isc na studia, ale nie poszlam, bo nie mialabym za co studiowac i jak sie utrzymac, a na stypendium socjalne jestem za "bogata", wiec poszlam na 2letnie studium policealne, ktore niestety nie zapewnilo mi pracy w zawodzie, zmuszona brakiem pracy wyjechalam za granice i pracuje..w szklarni juz prawie rok, ogolnie podoba mi sie tutaj i kraj i zarobki i w ogole ;) lecz wszyscy z rodziny mi wypominaja, ze zamiast sie wyksztalcic to jestem zwyklym pracownikiem fizycznym, a ja nie chce wracac do Polski, nie chce marnowac kolejnych lat i nic z tego nie miec, tyle sie slyszy o braku pracy po studiach, ze zwyczajnie sie boje, chcialabym miec wyzsze wyksztalcenie, ale jakbym miala sie podjac studiow to tu gdzie teraz mieszkam, aby w przyszlosci miec lepsza prace bo swoja przyszlosc wiaze z tym krajem, a nie z Polska, a rodzina i tak dalej swoje, mowia, ze jestem bez ambicji maja racje?

Gość tak jest bo
w Polsce traktuje się taką pracę jako stałą tu jest porblem

Gość Warszawa Rotunda
w Polsce podjęcie takiej pracy z takimi zarobkami, które masz jest spełnieniem marzeń, więc wygrałaś życie

Gość oni nie rozumieja i tyle
odkladaj kase, znajdziesz lepsza prace,pojdziesz na studia za granica,bedzie ok

Gość mówią, że tak jest
ja wiem czy wygralam..fakt w Polsce to tyle bym nie zarobila, ale faktycznie prawdziwe zarobki to maja tu ci rodowoci mieszkancy, a nie obcokrajowcy ;)

Gość 0na0
Dokąd wyjechałaś?

Gość Skorupsen
Pisałaś już o tym - o studiowaniu, mieszkasz w NL? :)

Gość mówią, że tak jest
tak NL :D no to musiala byc jakas podobna osoba ;)

Gość Skorupsen
Wtedy było ciut inaczej = miałaś dylemat czy wracać do PL i tam studiować, czy studiować w NL, ja pisałem o innym kraju - że tam najlepiej studiować. To Ty? ;)

Gość mówią, że tak jest
hmm no to podobnie, lecz to nie ja ;)

Gość Skorupsen
Ja też pracuję za granicą, studia mam za sobą, ale z obecnego punktu widzenia to wolałbym te 5 lat wcześniej wyjechać :) Zarobki tutaj - 1900 EUR netto - są na poziomie zarobków dyrektorów w PL, a pracuję fizycznie :D