Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AdAsperaAdAstra

Psychologia - studia w Krakowie

Polecane posty

Gość AdAsperaAdAstra

od dziecka chcę iść na psychologię, teraz jestem w klasie maturalnej i zaczynam poważnie rozglądać się za uczelnią, mieszkam w Krakowie i nie chcę się wyprowadzać z tego miasta, słyszałam, że w Krk można studiować ten kierunek na 2 uczelniach - Krakowskiej Akademii i na UJ, co do tej pierwszej to szczerze mówiąc nie chcę tam iść - to szkoła płatna a jak czytam komentarze że to szkoła typu kup sobie wykształcenie, szkoła dla debili to mi się całkiem odechciewa, jednak mam obawy że na UJ się nie dostanę, wszędzie się słyszy, że UJ to szkoła dla najlepszych, a ja siedzę sobie w przeciętnym liceum, z przeciętnymi wynikami, ale cholera... wszyscy mi mówią, że mam ogromny talent w pomaganiu innym, potrafię zrozumieć każdego i nie mogę tego zaprzepaścić, ale nie jestem orłem jeśli chodzi o naukę, nauczyciele też są wyjątkowo wredni, zamiast zachęcać uczniów do zdawania matury z jak największej liczby przedmiotów to mówią, że jesteśmy głąby i cała moja klasa może rowy kopać, a nie brać sie za studiowanie. Sama nie wiem co mam zrobić... może orientujecie się jakie są progi na Psychologię Kliniczną albo Stosowaną na Jagiellonie i czy faktycznie tak trudno sie dostać Aha uprzedzam moralizatorskie komentarze: nie obchodzi mnie, że jest duża konkurencja w tym zawodzie, mam to gdzieś, jeśli mi się nie uda dostać w 2013 to będę próbować do skutku, choćbym miała podchodzić do matury co roku przez następną dekadę.

Gość Petunia non olec
psychologia a pocieszanie to co innego dziecko drogie :D

Gość AdAsperaAdAstra
a kto tu mówi o pocieszaniu moja droga zrozumienie a pocieszanie to co innego.