Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allexxxusia

Ile płacicie za wywzós szamba ?

Polecane posty

Gość allexxxusia

I jak często trzeba wywozić, ile metrów zabiera szambiarka? Czy płaci się za metry sześcienne zabranego szamba czy za jeden kurs niezależnie ile wejdzie do szambiarki? Czy wystawiają wam faktury bez problemu?

Gość birman
wywoziłem 10m na mies 4 os. na szczęście jest już kanaliza. co do ceny, faktur to jak się umówisz

Gość Czesio z Wrocławia
myślenie nie jest twoją mocną stroną :O

Gość allexxxusia
Ale chyba mało kto ma szambo, bo widzę, że nikt nie odpowiada.

Gość allexxxusia
No ?

Gość szambooooooooo
Są. Wyobraź sobie, że do końca 2012 roku miała byc skanalizowana cała Polska, ale widać że to się nie wydarzy zbyt prędko :) Ja czekam już 8 rok i coś się doczekać nie mogę....

Gość petyrka
Szamba zdarzają się nie tylko w górskich wioskach,jak ktos wcześniej sugerował. Mieszkam na przedmieściach dużego miasta i jestem skazana na szambo. Niektórzy zamawiają wywózkę szamba ( z fakturą ok. 220zł., bez faktury, wywóz na lewo, wychodzi taniej, ale nie wiem jak dużo, ja zbieram faktury), niektórzy po załatwieniu różnych formalności zasypują szambo jakimiś bakteriami, które powodują, że nie ma potrzeby szamba wywozić, można je "niszczyć" we własnym zakresie (nie wiem dokładnie na czym metoda z tymi bakteriami polega, więc wybaczcie...)

Gość lajla1123
o matko, jaka porażka, jak można nie zbudować sobie rur do wodociągu???

Gość allexxxusia
Ale co mają rury od wodociągu do wywozu szamba ?

Gość mój brat ma firmę zajmującą
się asenizacją, bo tak to isę ładnie nazywa. bierze za kurs i w zależnosci od miejsca oddalenia od zlewni nieczystosci. u mnie od samym wrocławiem jest to 110-130zł. sama zlewnia bierze 70zł za jeden zrzut. w razie potrzeby wystawia faktury, nie każdy je potrzebuje. wystawia też kwit potwierdzający usługę w celu przedstawienia ochronie srodowiska gdyby "przemiły sąsiad" chciał podkablowac ze szambo wypuszcza sie na własną rekę. a te szamba w bakteriami to tzw naturalne oczyszczalnie scieków, i z tego co wiem ludzie nie do końca są z nich zadowoleni. często wybijają mimo wszystko

Gość jak kto patrzy
zlewnia czynna jest od 6-17. w tym czasie robi 10-12 kursów. ma stałych klientów wsródk których ma całe osiedla, wiec stała kasa jest.m z 10 kursw wyciąga 400zł dziennie. to jakieś 200zł na czysto, wiadomo ze kokosów nie ma, ale da się zyc

Gość \asxdfghjkl
ja mieszkam na obrzeżach gdyni i tu płaci się za wywóz 100zł ale niestety nie wiem ile tam metrów się mieści. szambo niestety trzeba często wywozić więc 400zł miesięcznie na to idzie. wiadomo że dużo zależy od tego ilu ma się domowników. a co do kanalizacji to nie wiem za ile lat ją bedę miała bo wioski obok gdyni ją mają a ja mieszkając w mieście pomimo pisania pism do urzędu nie doczekam się chyba nigdy bo miasto ma ważniejsze wydatki a podatki pieć razy wieksze niż wiejske gminy

Gość on z Poznania
Da się żyć, bo bez paragonu. Jakby odprowadzać od tego vat i dochodowy to nie starczyłoby na utrzymanie szambiarki

Gość mieszkam na wssssiiiii
my sobie sami wywozimy na pole szambo...tylko 2 razy do roku przyjeżdża szambierka żeby były faktury jakieś w razie czego!!! tak tato lub brat na pole wywiezie :)

Gość on z Poznania
Na pole to jest chyba najbardziej ekologicznie jak na mój gust. Tylko czy taka ludzka kupa nie psuje smaku kartofelków? :classic_cool:

Moje szambo ma 8m3, szambiarka ma zbiornik 7,2 i tyle zabiera. Koszt na śląsku to 140 zl z faktura. Bez faktury mniej, ale wtedy zawartość nie dociera do oczyszczalni ale na pola okoliczne. Do tego trzeba zaznaczyć ze szambiarka ma przyjechać pusta bo cwaniaki na jeden kurs czasem opróżniają 2 szamba. Przy 2 osobach wywóz co 5 tyg.

Gość allexxxusia
szambo

Gość Kamilson9111
Ja korzystam w Warszawie na białołece z Firmy Bracia , maja duze beczki az do 27 metrów na jeden wywóz , dosyć niskie ceny w porównaniu z konkurencyjnymi firmami . Fachowa obsługa . Podam stronę: http://www.toiletwc.pl Telefon : 666 700 090

Gość zuzannaanna
My niestety nie mamy kanalizy i chcemy zainwestować w oczyszczalnie z http://www.e-sklepoczyszczalnie.pl/ Wydaje mi się że to o wiele lepsze rozwiązanie niż szambo (tańsze) a kanalizacji chyba nigdy się nie doczekamy bo na naszej ulicy jest aż 6 domów:)

Gość gość
taaa kanalizy brak tylko w górskich wioskach... :) dobre sobie. Co raz powstają nowe osiedla domków, zanim podciągnie kanalizację większość tych domków ma albo przydomowe oczyszczalnie albo szambo, także na obrzeżach Warszawy możecie kanalizacji nie posiadać.

Gość Ania65251651
Jeżeli chodzi o wywóz to w okolicach Poznania polecam www.kiersztan.pl mają dobre ceny i nie trzeba długo czekać na wywóz.

Gość gość
My zlikwidowaliśmy szambo około rok temu. Z tego co pamiętam, za wywóz raz w miesiącu ponosiliśmy koszt ok. 100zł. Teraz mamy przydomową oczyszczalnię ścieków, którą kupiliśmy w firmie bioires http://bioires.webs.com/ Koszty utrzymania znacznie się zmniejszyły i na tym nam zależało najbardziej.

Gość tadzik72
nie polecam Firmy Bracia Dudzińscy z ul Ostródzkiej zamawiałem u nich kilka kronie i za każdym razem było coś nie tak.Raz kierowcy z węża wyleciały fekalia na kostkę brukową kolejnym razem kierowca zawyżył metry.Zdecydowanie odradzam!!!

Gość gość
Ludzie to sa jednak zwierzeta , tyle po sobie zostawiaja :-) :-)

Gość gość
Administracja komunalna prawie centrum Łodzi pobiera opłate za szambo(500zł rocznie),zamiast pociągnąć do kanałów.Ludzie nawet wody tu nie mają,jawne wymuszenie tylko co im zrobić ?.

Gość gość
Ceny są bardzo różne, w zależności od województwa. Spotkałem się z cenami ok 100 zł, teraz jest trochę drożej niż kiedyś. Ja posiadam szambo ekologiczne od firmy http://oczyszczalnia.net/.

Gość gość
Racja, zależy od województwa, jednorazowy wywóz to 100 do 200 zł w zależności od tego gdzie mieszkasz. Ja płacę 160 zł. Swoją drogą doradzam wszystkim zamianę szamba betonowego na ekologiczne z laminatów. Wreszcie mam spokój, nie boję się, że szambo okaże się nieszczelne. Moje pochodzi stąd: http://ekomaro.pl/ekoszamba/