Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jest na to formularz?

Allegro-jak napisać prośbę o wycofanie oferty?

Polecane posty

Witam. Właśnie zakupiłam towar na allegro i nie doczytałam że za każdą kolejną sztukę sprzedawca każę sobie doliczyć 3zł (co wg mnie jest ździerstwem gdyż cały towar wart jest 25 zł , a za jego przesyłkę wg kalkulacji sprzedawcy mam zapłacić 45 zł, dodam, ze towar jest lekki i nie zajmuje dużo miejsca, a przesyłka jest kurierska chcę napisać o wycofanie oferty, tyle,że nigdy tego nie robiłam i nie wiem, czy wystarczy zwykły email, czy robi się to za pomocą jakiegoś formularza?

Gość birman
Musisz dogadać się ze sprzedawcą. Allegro nie wymusi na nim wycofania oferty już choćby dlatego że to ich zarobek. Jeśli grzecznie poprosisz normalny sprzedawca zgodzi się. Mnie się zdarzyło i było ok.

Gość takaona*
Musisz dogadać się ze sprzedającym. To jest wyłącznie jego dobra wola jeżeli sie zgodzi (nie ma takiego obowiązku). Przeczytaj jego storonę "O mnie" czy nie ma zaznaczone, że nie wycofuje ofert. Napisz mail i zobaczysz co odpisze .

Gość fdghdffddf
kilka razy kupiłem coś po pijaku, na drugi dzień już mi się nie pdoobało :classic_cool: zwyczajnie olewałem sprawe, po pewnym czasie dostawałem maila od allegro, że kupujący wystąpił o zwrot prowizji i na tym koniec :classic_cool:

Gość birman
jeśli koleżanka intensywniej używa allegro to pomysł z olewaniem nie jest dobry. Po iluś próbach mają prawo zblokowac konto

Gość takaona*
Sprzedający wystawi negatywny komentarz i tyle

dzięki za rady czyli wystarczy zwykły mail na stronie jest napisane- nie podoba ci się, nie licytuj :-O coś mi się wydaje, że łatwo nie będzie...

Gość a przy okazji zgłoś do allegro
że sprzedawca zarabia na wysyłce- bo u niektórych to jest przegięcie totalne

Gość takaona*
Zgłaszanie , że sprzedawca zarabia na wysyłce nic nie da. Jeżeli wszystko było napisane w aukcji to albo akceptuje się warunki albo nie i nie licytuje.

jestem zła i nie wiem co robić, bo towar jest mi potrzebny, ale ta przesyłka to skrajne przegięcie

Gość takaona*
Był napisany koszt przesyłki w aukcji czy potem sprzedający sobie tak zażyczył?

Gość a przy okazji zgłoś do allegro
zawsze możesz jednak kupić, ale dac mu jedną gwiazdke w ocenie kosztów przesyłki

Gość takaona*
Teraz przeczytałam, że nie doczytałas czyli był podany. Napisz do niego może dojdziecie do porozumienia.

mój błąd nie rozwinęłam zakładki * wszystkie opcje dostawy* na stronie z opisem przedmiotu nie było o tym wzmianki

Gość birman
rzuć linka do tej aukcji. może nie wszystko stracone