Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USG i związane z nim pomyłki

USG i związane z nim pomyłki związane z płcią ..

Polecane posty

Gość Ja też słyszałam ze wszystkich
stron, że to na pewno będzie chłopak, bo w ciąży wyglądałam kwitnąco:) brzuch miałam jakiśtam i chodziłam jakostam, co miało na 100% oznaczać chłopaka:) Urodziła się dziewczynka-tak jak powiedział lekarz:) I jeszcze małe sprostowanie odnośnie wypowiedzi na poprzedniej stronie- usg to nie są żadne promienie tylko fale dźwiękowe i są bezpieczne dla płodu

skoro są bezpieczne to powiedz dlaczego w UK robią 2 lub 3 razy na cała ciąze usg? może rentgen też jest zdrowy?;/

Gość kinjanka
w de tez robia 3, ale jak powiesz, ze zaplacisz, to ci chetnie 10 zrobia...nawet jak wszystko bedzie o.k

Gość hdfghjkkkk
usg nie jest w ogóle szkodliwe, izabela weź nie panikuj!!! A czemu robia? Z oszczedności, lenistwa...nie wiem

Gość mamcia Uk
Ja tez mieszkam w Uk i mysle ze te 2 razy w 12tc i w 20tc wg nich to wystarczy. Co maja sprawdzic to sprawdza a potem uwazaja ze nie trzeba. Chyba ze sa jakies problemy to zrobia emergency. u mnie stwierdzenie plci trwalo 2 sek. babka sie pyta czy chce wiedziec, a ja mowie ze nie wiem, powiem jej pozniej, no i patrzylam na cos i ona stwierdzila ze chyba chlopiec po czm wylaczyla sprzet. i tyle. nie ma wnikania, pozycja od gory od dolu. bardzo niechetnie okreslaja plec. Z 1 synkiem powiedziala ze wyglada na chlopca, teraz baaaardzo marze o coreczce i tez powiedzila ze chyba chlopiec ale mam nadzieje ze sie pomylila bo w 2 sek stwierdzic to dziwne, poza tym troche to zdj inaczej wyglada niz u synka. Pewnie ze zdrowie najwazniejsze, mozna przeciez miec marzenia. Ani za pierwszym razem ani za drugim nie nastawiam sie w 100%.

Gość mama dziewczyneeczkiii
A ja w ciąży miałam usg prawie co 4 tyg . i chociaz w 17 tc lekarz powiedział mi,że na 100% bedzie chłopiec to ja i tak czułam,ze to będzie dziewczynka . Potem potwierdził to jeszcze kilka razy,a ja czułam,że to dziewczynka. Wszyscy kupowali mi niebieskie ciuszki,mąż chciał malowac pokój na niebieski,ale ja sie zawzięłam i powiedziałam,ze jestem pewna ze jest dziewczynka,no i jest dziewczynka!! Także usg nie zawsze jest wiarygodne.

Gość taka jedna przypadkowa
Ja mieszkam w UK z pierwszym dzieckiem w 20tyg podczas drugiego i ostatniego USG dowiedziałam się, że to chłopczyk, chciałam dziewczynki, lekko się nawet załamałam :/ wiem dziwna jestem, ale babka bardzo chciała się dowiedziec jaka plec, na poczatku synek zaslonil co nieco raczkami ona mówi dziewczynka, nie chłopczyk oj nie wiem, pokazala jeszcze raz serduszko, twarzyczkę, no i młody pięknie rozchylił nóżki i pokazał kim jest :) Teraz jestem w drugiej ciąży,m ze względu że mam pierwszego synka chciałabym teraz córeczkę, ale czuje że to kolejny chłopczyk, ciąglę mówię o dziecku On, mam jednak cicha nadzieje, że może się mylę, ale wątpię :) Nawet imie dla chłopca mam już wybrane, a dla dziewczynki nie :P:) co w pierwszej ciazy bylo odwrotnie:P :) no i mowia ze bedzie chlopczyk bo nic sie nie zmieniłam.. zobaczymy jeszcze 3 dni i o ile maleństwo pokaże to się dowiem kim jest mój drugi cud :)

Gość mamcia uk
Ja mysle ze nie ma co sie nastawiac. Chyba ze 4d pokaze piekny obraz to jest wieksze prawdopodobienstwo. Czasem jest tak, ze dziecko jest zle ulozone i lekarz cos widzi i mowi chlopiec, a to moga byc popuchniete narzady damskie lub odwrotnie. Generalnie sie nie myla ale zawsze jest ryzyko i wg mnie to jest 50/50 bo lekarz nie ma kamery zeby wejsc do srodka. A zgadywanki masz brzuch na chlopca czy dziewczynke i chinskie kalendarze to pic na wode.