Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123 gonisz ty

ciąża etat czy wlasna firma, co sie bardziej opłaca?

Polecane posty

Gość 123 gonisz ty

słuchajcie potrzebuję porady. Jestem w ciąży, jestem osobą bezrobotną. mam do wyboru zatrudnić się w rodzinnej firmie ( i iść zaraz na L4 bo już wiem , że będę musiała :( ) albo założyć własną firmę z najwyższą składką ( ponad 3tyś zł) by brać później ponad 6tyś ( po 3 składkach ponoć mam takie prawo). Co jest bardziej opłacalne? kolejna sprawa, jeśli nie jestem w związku małżeńskim, ale ojciec uzna dziecko to będę miala jakąś zapomogę dla samotnej matki? czy to kasa tylko dla matek dzieci, których ojciec jest nieznany lub nie żyje? ile jest becikowego? dodam od razu mam 30 lat, wiec nie jestem gowniarą i nie interesują mnie gówniarskie odezwy a jedynie konkretne info. Będziecie tak uprzejmi i udzielicie takowych info? pozdrawiam

Gość 123 gonisz ty
podciągam temat

Gość GaryŁeber
następna naciągaczka. Niestety, ale jesteś gówniarą, mimo, że masz 30 lat!!!

Gość 123 gonisz ty
tylko dlatego, że jestem zaradna ? jestes idiotą w takim razie :) panstwo okrada nas kazdego dnia, jesli jest mozliwosc tylko idiota z niej nie skorzysta

Gość rt56
idz na etat bo, tak fikcyjna firme mozna latwo sprawdzic n,a szczegolnie przy zusie 3 tys, pracownicy wiedz ze to wyludzenie!1mojejj kolezance nie przeszlo

Gość GaryŁeber
nie jesteś zaradną, tylko złodziejką!!! jakbyś była zaradna to byś się wzięła za robote i składki byś miała opłacane, albo miała odłożoną kasę, a tak to jesteś tylko zwykłą kombinatorką. I prezentujesz typowe myślenie Kalego

Gość 123 gonisz ty
pracuję cały czas, tyle, że na czarno, wolę więcej na koncie odłożyć niż oddać do zusu. O założeniu firmy myślę legalnie, mam biznesplan gotowy , miałam ruszać od nowego roku. Po prostu nie wiem co lepsze i tyle. i sory ale to zadne zlodziejstwo, z zalozenia i z doswiadczenia wiem, ze jestem od Ciebie uczciwsza wbrew pozorom ...

Gość karr
Żeby być uznaną jako samotna matka np. w Ops jak i większości instytucjach np.żłobku musisz mieć alimenty ustanowione przez sąd

Gość karr
Becikowego jest 1000 zł o ile byłaś u lekarza przed którymś tygodniem ciąży chyba 12. Jeżeli złożysz wniosek o zasiłek rodzinny możesz dostać jeszcze 1 tysiąc złotych z tytułu urodzenia dziecka

Gość 123 gonisz ty
karr bardzo dziekuję za informację