Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sicyyyly

Goraczka u noworodka.

Polecane posty

Gość Sicyyyly

4 tygodniowe dziecko ma temperature 37.5. Co moge podac mu do picia aby sie nie odwodnilo?

z tego, co wiem, to gorączka u takiego malucha zaczyna się od 38 st. - dzieciaczki mają inaczej to mierzone... u mnie w przychodni mówią, żeby od 37.8 podawać paracetamol w czopkach (zależy od wagi dzidzi)

Gość minimini79
Temperatura ciała zdrowego niemowlaka waha się od 36,6 do 37,5C, więc 37,5C to nie jest gorączka.

Gość fhthvgft
jesli karmisz piersia to jak najczesciej piers a ewentualnie herbatke rumiankowa np bobovity po 1 miesiacu

Gość wyliczanka - klasy
jak karmisz piersią to nie musisz nic dawać do picia , nie jest znów tata wysoka , jakby miało okolo 38 i powyzej to na pogotowie z nim jedz albo do lekarza

Gość minimini79
Moja pediatra mówi, że gorączka zaczyna się od 38 stopni, wtedy najlepiej skonsultować się z lekarzem, zanim poda się lek przeciwgorączkowy u takiego malucha

Gość Sicyyyly
Mierzylam termometrem rteciowym, bo elektryczny cos oszukiwal. Pod paszka - a trzymalam 25 min, wyszlo mi 37.5, w odbycie rowniez, a po odjeciu tych 5 kresek 37. Ktory pomiar prawidlowy? :/ Karmie piersia.

Gość minimini79
Przeczytałaś wpisy? 37,5 to nie gorączka

Gość wyliczanka - klasy
w odbycie , jak karmisz piersia to nic podawać do picia nie musisz dodatkowo, ale 37 to nie jest temperatura

Gość Ja chodziłam na nfz
25 min trzymałaś pod pachą?!!! A po jakiego groma tak długo? Po 5 min się sprawdza.W takim razie maleństwo ma 37 stopni więc prawidłowo.

Gość fhthvgft
jesli mierzylas w tyleczku i po odjeciu wyszlo ci 37 to nie masz sie czym martwic bo czasami dzieci maja wyzsza temperature ciala i sa zdrowe moj synek tak ma

Gość Ja chodziłam na nfz
To takie szukanie problemu na siłę tam gdzie go nie ma.Nie stresuj się tak.

Gość Sicyyyly
Ok, dzieki. Mierzylam, bo ja wczoraj mialam 38.6 - 39.1. Mala spala mi 5 h. A trzymalam 25 min, bo lezalysmy razem w lozku i termometrzyk sobie po prostu lezal pod pacha. Czyli w odbycie jest bardziej miarodajna, tak? No to nie ma goraczki :)

u dzieci tepmeratura sie podnosi zwłaszcza po jedzeniu, więc do godziny po jedzeniu u zdrowego dziecka wogóle nie powinno się mierzyć temperatury

Gość fhthvgft
mozesz byc spokojna napewno nie ma garaczki

Gość bvbvb

Ja bym polecał MultiTemp z paru względów. Przede wszystkim jest atestowany, jest to sprzęt medyczny a nie jakaś atrapa która ma tylko udawać termometr..a wbrew pozorom takich udawanych modeli które mierzą różnie, w zależności od humoru to jest dużo w sprzedaży. Cena jak za tej klasy sprzęt też jest tutaj niezła, na pewno nieprzesadzona.

Gość daria
Dnia 19.02.2019 o 15:40, Gość bvbvb napisał:

Ja bym polecał MultiTemp z paru względów. Przede wszystkim jest atestowany, jest to sprzęt medyczny a nie jakaś atrapa która ma tylko udawać termometr..a wbrew pozorom takich udawanych modeli które mierzą różnie, w zależności od humoru to jest dużo w sprzedaży. Cena jak za tej klasy sprzęt też jest tutaj niezła, na pewno nieprzesadzona.

Tez polecam ten termometr

Gość efka

Multitemp to najgorszy termometr jaki miałam w ręku, podaje zakres od 35 do 39, można sobie wybrać temperaturę którą się chce.

Zresztą widać że jest kiepski, skoro trzeba go w taki nachalny sposób reklamować.