Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie smutna

CHOROBY W CIĄŻY

Polecane posty

Gość strasznie smutna

jestem strasznie zalamana... jestem w 21tc mam toxoplazmoze i ostatnio w badaniach wyszlo ze mam problem z tarczyca.... zarzywam mase lekow, z dzieckiem niby wszystko wporzadku, ale te leki mnie przerazaja, miesieczny koszt tych lekow to ponad 250zl!! to masa pieniedzy!! mam juz tego wszystkiego dosc!!!! tak bardzo sie cieszylam ze bede mamusia a tu teraz same takie przykrosci mnie spotykaja.... jestem zalamana.... i skad ja niby mam brac pieniadze na mieszkanie, oplaty, leki, paliwo, jedzenie i w dodatku odkladac na dziecko?? nasze polskie zarobki sa poprostu smieszne!!!!!!! az zyc sie nie chce! nie wiedzialam ze ciaza moze sprawiac tye problemow! mam juz naprawde dosc, ciagle tylko stres i nerwy, jestem tym poprostu zdolowana, powinnam sie cieszyc, ledwo wiaze koniec z koncem, wszystko bylo dobrze dopoki nie dowiedzilam sie o toxo... pozniej sie z tym pogodzilam leki na to kosztuja ponad 150 zl miesiecznie, a teraz jeszcze ta tarczyca i kolejne leki.... ;( :(:(:(:(:(:(:( ciagle sie zamartwiam jak ja sobie dam z tym wszystkim rade, i czy dziecko bedzie zdrowe.... od partnera nie mam jakiejkolwiek pomocy - wsparcia...

to nie dobrze że partner ci nie pomaga.. leki nie zaszkodza dziecku lekarz wie co przepisuje wiec nie masz sie co martwic. pogadaj z nim moze powiedz o swojej sytuacji niech zapisze ci tańsze leki albo w aptece poproś o zamienniki jest teraz tego mnóstwo w aptece powinni ci doradzić

Gość a co z Twoją tarczycą
?

Gość strasznie smutna
probowalam juz na wszystkie sposoby, osoba z rodziny jest honorowym dawca krwi i nawet z tej strony probowalam zeby te leki na niego przepisac, wtedy lacznie zamiast 250zl placilabym za to samo 60zl!! to mega roznica, ale tak sie nie da :( nawet jezeli bylby to ojciec dziecka...

Gość strasznie smutna
z tarczyca hmmm no wyniki wyszly jakos zle i dostalam kolejny lek i w ciazy trzeba uwazac jak sie go stosuje... mam chyba nadczynnosc tarczycy, a przed ciaza bylo wszystko ok.... :(

Gość strasznie smutna
juz 3 razy bylam w szpitalu i ciagle badania leki, leki, leki i jeszcze wiecej lekow!!!!

Gość Nie rozumiem kompletnie
Problemem jest dla Ciebie dodatkowe 250zł miesięcznie i to takim problemem, że aż masz dość, a zdecydowałaś się na dziecko? Moja panno, dziecko kosztuje znacznie więcej, a im starsze - tym gorzej. Jak Ty jesteś przygotowana finansowo, skoro kosztu 250 zł miesięcznie nie możesz udźwignąć? A poza tym nie jest milutko i różowo jak na reklamie pampersów i Ty już masz dość? A co będzie dalej? Czy Ty aby dobrze rozumiesz, co Cię czeka i na czym będzie polegało to "bycie mamusią", na które tak czekałaś?

Gość Nie rozumiem kompletnie
A, widzę że na faceta nie możesz liczyć, pewnie wpadka albo gówniarska "świadomoa" decyzja o dzieciątku z wielkiej miłości :O Nie wiedziałaś, że ciąża może przysparzać problemów? Ano może, nawet większe. I macierzyństwo też. No to się zdziwiłaś.

Gość to nawet nie wiesz co z Twoją
tarczycą? nadczynność czy niedoczynność? kobieto, Bogu dziękuj, że dziecko zdrowe, bo przy problemach z tarczycą bardzo różnie to bywa, o toxo w ciąży nie wspomnę jeśli dziecko zdrowe, to te dodatkową kasę przez kilka miesięcy skołujesz, gorzej gdybyś miałą rehabilitować chore dziecko przez całe życie...

Gość strasznie smutna
ja wiem ze dziecko to wydatek i naprawde bardzo sie ciesze z tego, tylko chodzi mi o to ze co jakis czas jak jestem w szpitalu daja mi mase lekow i to mnie przeraza, po za tym to jest dodatkowy wydatek i pieniazki ktore mialam odlozone dla dziecka pojda na leki, jak urodze to nie bedzie koniecznosci dalszego brania lekow, rodzina stara mi sie pomagac finansowo ale oni maja wlasne zycie i wlasne wydatki, chodze do wielu lekazy bo naprawde juz mi z tym wszytskim ciezko, ginekolodzi, endokrynolodzy, specjalisci od chorob zakaznych, psycholodzy i lekaz rodzinny, glowa peka z tego wszystkiego, mowi sie ze ciaza to nie choroba, otoz sie z tym nie zgadzam! szpitale sa przepelnione kobietami w ciazy, to kroptka szyjka, to updek ze schodow, to nisko lozysko i mase innych przypadkow, raz polozyli mnie na ginekologii bo na patoligii ciazy nie bylo miejsc, musze uwazac na siebie jak nigdy wczesniej! dlatego to wszystko mnie przeraza!!

Gość strasznie smutna
no ja wiem ze te dodatkowe pieniadze co miesiac sa dla dobra dziecka tak naprawde ale tak jak opisalam sytuacje to mnie przeraza i mam tyle tych lekow ze naprawde martwie sie zeby z dzieckiem bylo wszystko dobrze, wiadomo nie od dzis ze kazdy leki w ciazy moga grozic dziecku, a ja mam nadczynnosc tarczycy, a o toxo dowiedzialam sie w 9tc i byla szybka reakcja, boje sie co jeszcze moze mnie spotkac, zrozumcie mnie...

Gość niestety ale nadczynność
tarczycy wcale nie musi się skończyć po ciąży:(

Gość strasznie smutna
w szpitalu mi powiedzieli ze gdyby nie ciaza to wogole by na uwagi nie zwrocili...

Gość niestety ale nadczynność
w takim razie koniecznie poszukaj dobrego endokrynologa, bo jeśli jesteś leczona przez jakiegoś konowała (a to bardzo powszechne teraz), to może się to bardzo źle skończyć dla dziecka poczytaj w necie o nadczynności tarczycy w ciąży i na pewno nie lekceważ tego, bo może być bardzo źle