Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara85

Owulacja,proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Sara85

Witam:) Mam problem z owulacją...cykle mam co 32 dni,mierzę temp. sprawdzam śluz i zawsze wszystko było w porządku. 18 dc zauważyłam płodny śluz, jednak na drugi dzień już go nie było,temperatura też nie skoczyła. Dziś jest mój 31 dc i dopiero od wczoraj mam płodny śluz(bardzo rozciągliwy,przejrzysty i czuję lekkie pobolewanie jajników).Dodam,że tak ładnego śluzu dawno nie miałam. No i teraz moje pytanie?Czy jeżeli temp. podniesie się, to jest szansa na ciążę z tak późnej owulacji? Chyba,że jednak będzie to cykl bezowulacyjny. Czy którejś z Pań tak bardzo przesunęła się owulacja i doszło do zapłodnienia? Dodam,że staramy się ponad rok o dziecko.

Gość Sara85
Żadna z Pań nie pomoże?

Każda kobieta inna... nalepiej by lekarza spytać :) Na ciąże szansa jest przy każdej owulacji (stąd dzieci poczęte np. w trakcie okresu). Jeśli staracie się o dziecko to poprostu działajcie, a jeśli nie to radzę się zabezpieczyć :)

Gość Czekając na rozum
ponad rok? powinnaś już być pod kontrolą lekarza w takim razie.... on powinien Ci udzielić odpowiedzi na takie pytania najlepiej...

Gość guru guru
No właśnie, czas na wizytę u lekarza. Monitoring cyklu ustali czy/kiedy dochodzi do owulaci. A nie prymitywne mierzenie tempki...albo obserwacja śluzu. a po upojnej nocy nie masz watpliwości co jest sluzem a co nasieniem?

Gość Sara85
Ale ja jestem pod stałą opieką ginekologa.Miałam robione potrzebne badania,mąż nasienie ok:) Ponoć to psychika płata figle:/ Jedynie w tym miesiącu nie byłam na monitoringu,bo miałam wyjazdy służbowe.Zawsze owulacja była w terminie,a w tym miesiącu coś się poprzestawiało.

Gość bialamasajka
Jak masz wątpliwości co do interpretacji to po prostu potwierdzaj sobie to czymś. np mikroskopem owulacyjnym albo testami lh