Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdan

zabawy 6 latka

Polecane posty

Witajcie. Mam pytanie: w co bawią się Wasze 6-letnie dzieci? Nie wiem, jakie zabawy, ewentualnie ZABAWKI kupić mojemu synowi. Jakiś czas temu chętnie rysował, pisał literki, coś wycinał. Teraz ma kolekcję zwierzątek, dinozaurów, itp i tym się bawi z młodszym o 3 lata bratem. Nie wiem, czy go nie ograniczam, dlatego podajcie jakieś inne propozycje, please.

Proszę, myślę, że ktoś ma coś do powiedzenie w tym temacie. Jak rozwijać/rozpoznać pasje u dziecka w tym wieku? Czy pozostawić go samemu sobie, z młodszym bratem?

Gość oooooo:)))
a uprawia jakiś sport? ( rolki, rower, pływa) bo dobrze żeby też fizyczne jakieś zajęcia miał a nie tylko zabawę gumowymi zabawkami

Skoro bawi sie z mlodszym bratem to moze podnies mu poprzeczke i zaproponuj jakies gry planszowe, rodzinne, puzzle - niech troche ruszy glowa. No i jak kolezanka wspomniala duuuzo sportu, bo to procentuje.

Tak, uwielbia jazdę na rowerze (fakt, tylko po naszym podwórku), generalnie zabawy na dworze. Nie wiem, czy comogę mu jeszcze zaoferować, odkryć? Chodzi na ryby z mężem, ze mną na spacery, ale jakoś mi się to mało wydaje.

Puzzle układa (choć mu się ostatnio znudziły), w gry czasem gramy. Jak go mogę jeszcze wspierać?

Gość oooooo:)))
Zapisz go na jakieś dodatkowe zajęcia, czy to plastyczne, czy muzyczne, może jakieś karate czy coś innego co lubi ( 6 lat to też już na piłkę nożną zapisują) Lego lub inne klocki, gry typu tweester, a jak lubi być na dworze to niech będzie jak najczęściej