Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Owca3

Troje i wiecej dzieci

Polecane posty

Gość Owca3

Kto na forum swiadomie zdecydowal sie na trojke, a moze wiecej dzieci? My wlasnie podjelismy decyzje i zastanawiam sie jak to bedzie byc mama trojga dzieci. Czekam na was mamy wielodzietne:)pogadajmy:)

Gość klopsy cupog
Najwieksza fanka. Kto ci dzieci wychowuje jak ty wieczne na kafe?

Gość kielczanka
Tez byc chciala 3 ale nas nie stac

Gość Hazelnutka
Na trójkę - bo na więcej finansowo i kondycyjnie nas nie stać.

Gość Owca3
Najwieksza fanka gratulacje:) my planujemy 4 ale poki co mamy 2 i bedziemy sie starac o 3. Powiedz jak sobie radzisz z taka gromadka

Gość kielczanka
Najwieksza fanka ty pracujesz? Jak finansowo stoicie? Duxo trzeba zarabiac zeby utrzymac taka gromadke. Bardzo bym chciala 3 ale z mezem obawiamy sie ze nie podolamy

Gość trooojka
ja mam trójeczkę,syn 13,córka 8 i syn 5

Gość KONTRABANDA
Mam pięcioro dzieci wszystkie świadomie sprowadzając na świat , tylko ostania dwójka sprawiła niespodziankę - bliźniaki :D

Gość Młoda męzatka24l
Mam jedno, ale pragne 3 dzieci :)

Gość vgfdvcsaw
boze a jam jedno i nie wiem czy zdecydowac sie na 2 tzn nie wiemy....

Gość KONTRABANDA
dla mnie ktoś kto ma jedno dziecko to tak trochę jakby nie miał go wcale :) Trudno mi sobie nawet taki : stan domowy " wyobrazić :)

Gość wiedzialam,ze--
fanka sie odezwie... szkoda,ze wiecej czasu kafeterii poswiecasz niz tym dzieciom:( A swoja droga te mamy co maja 3 i wiecej to non stop na kafe siedza,dziwne.. im wiecej dzieci tym mniej roboty?czy mniej checi na zycie poza kafeteria

Gość do kielczanka
fanka ma firme,ktora SAMA na nia zarabia ha ha

Gość Młoda męzatka24l
Przestancie, ona nie ma 4 małych dzieci, a jest w ciązy wiec jasne że wiecej odpoczywa- a relaksować się moze przed kompem. Szczęśliwa matka to szczęśliwe dzieci :classic_cool:

Gość sepkool
moja kuzynka ma czworo dzieci i tez non stop siedzi na necie,zalosne.

Gość KONTRABANDA
Mama Nasturcja toteż napisałam o sobie :) majać piątkę dzieci po prostu nie pamiętam j uz jak to jest jak to jest z jednym :)

Gość Wredulkaaa....
do największa fanka ja już od dawna siedze na kafe i widzę co chwila twoje tematy i wpisy ( tak samo jak i wiosennej mamy) wiec kobiety piszą tobie tu prawde że zaniedbujecie dzieci i nie macie chęci się nimi zajmować

Gość trooojka
Prawda jest taka,że mając większą liczbę dzieci trzeba byc bardziej zorganizowanym,wiąże się to również z większym zmęczeniem,bo czklowiek jest ciągle na pełnych obrotach-cos za cos.

jeśli te dzieci nie są już maleńkie, to może ma czas, dzieci bawią się przecież ze sobą,zajmują się sobą często wzajemnie; jak do synka przychodzi kuzyn i mam pod opieką dwóch dwulatków to wręcz mam więcej mozliwości niż przy synku, bo ma się z kim pobawić i nie ciągnie mnie do zabawek :-)

Gość No ale jak dzieci w szkole prz
Przedskolu a mama nie pracujeto moze sobie posiedziec na kafe , bronisz jej? Ty tak samo presiadujesz jak one skoro wiesz ktora ma ile dzieci i ile czasu na kafe spedza:o poza wszystkim, niektore klikaja z pracy jak nic nie ma akurat do roboty. Zabron im :D

Gość KONTRABANDA
skoro tak śledzicie czas tej pani - to same też tu musicie czasu spędzać , więc w czym problem ? przygadał kocioł garnkowi ...?

Gość do mama nasturcja
ty chyba nie wiesz co to znaczy miec wiecej dzieci.im wieksze tym wiecej wymagaja. A to lekcje trzeba odrobic z nimi,przypilnowac,na dodatkowe zajecia wozic,jak ktores choruje to trzeba sie nim zajac. A jak jakas mamusia pisze,ze ma 3 czy 5cioro dzieci i siedzi w necie non stop to sorki,jak ona moze sie nimi zajmowac???

Gość Młoda męzatka24l
Ja żałuje że nie zdecydowałam się z męzem na dziecko w odstepie 2l - z tym że jak urodziłam miałam 19l więc pewnie rodzina/znajomi oteczenie uznałoby nas za psycholi. Jednak żałuje bo teraz dziecko ma 5l a ja mam wrazenie że to za duża ruznica wieku bedzie :o

rozumiem i domyślam się, że jest mnóstwo pracy, ale widocznie potrafią sobie tak zorganizować to, żeby wszystko hulało". Wątpię, zebye dzieci były zaniedbane, po prostu,. A mogę się mylić, jasne że tak..

Gość KONTRABANDA
pomiędzy moim najstarszym synem a bliźniaczkami jest ponad 12 lat różnicy - czym jest te 5 lat wobec takiej róznicy ?:D

Gość Owca3
Mam dwoje tylko a naprawde duzo wolnego czasu, do 14 dzieci w szkole/przedszkolu wiec mam czas cos porobic w domu, dzieci wracaja jemy obiad i one sie bawia, im starsze dzieci tym chetniej bawia sie z soba i nie potrzebuja juz tak bardzo rodzicow bo maja swoj swiat i swoje zabawy, dzieki temu ja moge posiedziec na kafe czy odpoczac w inny sposob czy cos zrobic w domu. No ale taka styrana matka z jednym dzieckiem ktora sobie Z JEDNYM nie potrafi poradzic to jak ma mnie zrozumiec? Mnie to smieszy naprawde ze ocenia sie matki wielodzietne przesiadujace na necie jako osoby nie zajmujace sie dziecmi i takie matki sa najgorsze, ale matki ktore nie radza sobie z jednym to juz takie biedne nieszczesliwe i trzeba nad nimi plakac:/ mnie smiech ogarnia naprawde jak czytam ze matka nie radzi sobie z dzieckiem a juz w ogole jak nie radzi sobie z niemowlakiem:o