Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jedna mamuska

ile mm jedzą (a przy tym ważą i mierzą) Wasze 3m. dzieci? mój chyba za dużo

Polecane posty

synek skończy 5ego 3m-ce, a robię mu mleko z 5miarek, czyli wypija ok.170ml i jak skończy, to od niedawna krzyczy o jeszcze. nie wiem co mam robić, dawać mu 210ml? je średnio co 3h, czasem zdarzy się 0,5-1h opóźnienia jak przyśnie dłużej. wieczorem je 18,23 i potem już 6 rano, czyli je 6razy/dobę przeważnie. urodził się 4060g/60cm, a teraz ma 7320g/64cm. wszyscy mówią, że jest duuuży i wygląda na 5-6 m-cy - nie mylić z grubym, on nie jest oblany tłuszczem tylko ma "posturę":)

Gość moja mala
miala 52 cm/2900 i gdy miala 8 tyg jadla 150-180 co 3 godz, w nocy 7 godz przerwy. mamy male glodomorki;)

ufff już myślałam, że z moim coś nie tak:) ja sobie tłumaczę to tak, że on jest duży, więc potrzebuje więcej:p każdy mu daje w końcu 5-6 m-cy:p czyli nawet mniejsze dzieci mają mega apetyt patrząc na Twoje:)

dodatkowo on ma problem z ulewaniem i wymiotami, ale nie w związku z przekarmianiem (alergia+refluks), więc pewnie też potrzebuje więcej zjeść jak potem dużo zwróci.

majóweczka, o widzę następny duży facet z apetytem wilka:p specjalnie mu tak dajesz co 2-2,5h czy sam woła? mi jedna pediatra mówiła, żeby mu zwiększyć porcję jak się domaga, a druga, żeby karmić częściej, ale on częściej nie chce. nie zmuszę go do jedzenia nawet po 2,5h, bo wypluwa smoczek i odwraca buzię, więc pozostaje zwiększyć do 6miarek/180ml wody, a to wychodzi jakieś 210ml mleka. on pije Nutramigen, a tam jest niby napisane w tabelce, że można robić od ukończonego 2ego, do końca 4ego 210ml, więc w sumie to by się zgadzało

u nas wchodzi w grę tylko Nutramigen, bo on ma dodatkowo alergię na białko mleka krowiego+AZS. W pon właśnie jedziemy na oddział gastroenterologii w sprawie tych wymiotów, bo on chlusta pod ciśnieniem, ale waga jest ok. bo tak jak pisałam 7320g/64cm.

Gość ullaaaaa
Moja ma prawie 4 miesiace. Zjada co 3 godziny ok. 170ml. A przed spaniem wlasnie zaczelam jej dawac jedna butle zageszczona oatmeal cereal a druga z samym mlekiem, obie ok 140 ml i wypija obie do dna, ale za to spi mi conajmniej 10 godzin w nocy, a przedtem budzila sie kolo 3 godziny w nocy na przekaske, samo mleko bylo dla niej za malo. Moja wazy ponad 7 kilo i ma 67cm, a urodzila sie 3300, to dla mnie bylo duze dziecko, bo jestem bardzo drobnej postury. A ona chyba w meza taka wielka i dluga jest haha.

ullaaaaa - no to dużą masz córę teraz:) ja mam 167cm i jestem taka akurat jeśli chodzi o wagę, ale jak wyjęli małego, to był ogromny, jednak te 60cm i ponad 4kg to sporo:) mąż ma 176cm, więc nie wiem za kim on taki:p

Gość ullaaaaa
No ja mam ledwo 160 i waze teraz 48kg, za to maz ma 186 to chyba po nim taka duza rosnie. Ja sie ciesze, przynajniej nie bedzie miala kompleksow, ze jest niska.

pewnie po mężu córa:) masz podobnie jak moja siostra: ona 158cm/44kg, a mąż 190cm/90kg :) u mnie nie wiem po kim taki duży:)

hehe, to mój tak samo i jeszcze się awanturuje jak mu się te 170ml kończy...chyba muszę mu jednak robić więcej:p