Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aneczka_15

Viburcol Petycja

Polecane posty

Zachęcam wszystkich forumowiczów do podpisywania się pod petycją https://www.facebook.com/events/213517425442928. Dotyczy ona leku Viburcol który jest lekiem homeopatycznym i nie wiadomo dlaczego został niedawno dodany do listy leków na receptę. Jest on zupełnie bezpieczny sama podawałam go u obydwóch moich pociech. Stosuje się go przy ząbkowaniu aby wyciszyć i uspokoić dziecko. Jest on pomocny w zaśnięciu. Zachęcam więc! Podpisywać się !

Gość bo w przypadku dzieci nalezy
byc ostroznym nawet podajac leki homeopatyczne, dlatego ze nie sa do konca zbadane wlasciwosci niektorych ziol i ich wplyw na sklad chemiczny mozgu na przyklad. pozatym wiekszosc ekstraktow ziolowych jest preparowana z udzialem roznych alkoholi nim zostanie im nadana forma stala (np. w postaci czopku).

Gość fwfwefwef
Wg mnie ludzie gotowi są nadużywać preparatów dla małych dzieci więc słusznie że o każdym przypadku powinien wiedzieć lekarz i przepisać albo nie. Jeśli jest jakaś antypetycja, to chętnie podpiszę. To dla dobra dzieci głupich rodziców.

Gość rikka222
oczywiście, że lekarze tak się przejmują tym co wypisują i ta akcja ma to na celu co piszesz fwfwefwef... to jest na bank sprawka producentów paracetamolu itp. i na 100% nikt tu nie myśli o bezpieczeństwie dzieci... ja tam podpisuję.