Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Jakie są wasze ulubione bitwy?

Polecane posty

Ja lubię takie bitwy: - bitwa pod Stalingradem - pojedynek snajperów w zniszczonym mieście, okrążenie Niemców i ich dramatyczna próba przebicia się - bitwa pod Jeną-Auerstadt - w bitwie pod Jeną Napoleon wygrał bitwę, której nie mógł przegrać, a marszałek Davout pod Auerstadt wygrał w bitwie z królem pruskim w starciu, którego nie mógł wygrać - bitwa pod Wiedniem - piękna współpraca polskiej kawalerii z niemiecką piechotą i artylerią doprowadziła do zniszczenia najpotężniejszej armii tureckiej w historii

Gość bitwa w kisielu
.

Gość fghfhjghjgjk
mnie fascynują bitwy na promocjach :) np w Realu o wiadra za 1,99 zeby Niemyc mogli sie z nas nabijac :)

Gość Viviiiii
Ja lubię bitwę pod Chocimiem:) ogolnie mam sentyment do Jana Karola Chodkiewicza, ale nie wiem skad mi sie to wzięło:)

Gość buh hahahahahahah
fghfhjghjgjk -- :D:D:D

Gość lostttalkmn
Bitwa na głosy :D

Gość Fedek
Bitwa pod Kircholmem 4 tys naszych ,Szwedów 11 tys .Swoją przebojową siłę pokazała husaria ,pancerny taran tamtych czasów ,praktycznie nie do zatrzymania .

Gość baszarteg ;)
Odsiecz Rohirrimów ;) najlepsza Szarża w dziejah kina uzyskalem w trakcie, w kinie czencsiowom lewitacje nat fotelem

Market-Garden Bastogne i cały rajd Pattona przez Francję aż do Niemiec i dalej po Pragę

Śmieszny Student- W bitwie z Krzyżakami, to nie było tam Niemiec. Potocznie się mówi że to byli Niemcy, ale to bardziej skomplikowane. Dodam że Niemcy tam też brali udział i walczyli przeciwko krzyżakom, oczywiście pod dowódźtwem polaków. Otóż to były czasy księstw, jedne księstwa walczyły za krzyżaków, a inne przeciwko krzyżakom. Ale nie można za bardzo mówić o państwowości, bo takie za bardzo nie istniały.

Jeśli chodzi o ulubione bitwy, to oczywiście kampania wrześniowa, czyli nasze Słońce września, które nam błogosławiło, bo my Ślązacy i Niemcy zmiażdżyliśmy polaków, także była fajna bitwa z Francją, kiedy to Hitler ominął linię Maginota i przeszedł do Belgii, skąd podbił Francję. Także w I wojnie to piękne czasy, kiedy to Kaszubi, Ślązacy i Niemcy weszli do Paryża i nastąpiła ewakuacja Paryża.

Gość buuuuuuuuuuuuub
Bitwa na gołe klaty :) :) :)