Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antycyc

kiedy miesiacza po cc?

Polecane posty

Gość antycyc

jestem rowne 3 tyg po cc, w poniedz zaczyna sie 4 tydz, dzis pawdopodobnie dostalam miesaczke- czerwone plamienia a byly juz ost przezroczyste... dodam ze nie karmilam wcale bralam tabsy na zatrzymanie laktacji zaraz po porodzie tzn dostinex czy to onacza za to moja 1 miesiacza i mge zaczac brac tabsy anty? bo nie chce czekac na kolejna bo mam juz ochote na seks a nie chce znow wpasc, co myslicie??

Gość abcdefr;;;;
po 3 tyg od cesarki ty masz już ochotę na seks???podziwiam...ja czuję do tego jedynie wstręt.

Gość antycyc
ja bardzo pozytywnie wspominam moja cc na 2 dzien funkcjonwalam prawie normlnie, duzo chodzialam a tera czuje sie jak przed porodem, a ze przed porodem tez chyba ze 2 mies juz nie bylo seksu bo oj sie bał to teraz jak juz miojaja 3 miexchy anstynencji to sie corac bardziej chce...;)

Gość antycyc
sorki za bledy ale mam mala na rekach;)

Gość jaki okres 3 tygodnie po porod
zie? przecież wciąż w połogu jesteś poczekaj aż połóg się skończy, na pewno 3 tygodnei po porodzie nie można mówić o @

3 tyg po porodzie (szczególnie po cc i bez karmienia) można mieć okres- ja tak miałam :))) i w sumie prawie od razu regularny ;) Karmiłam w sumie 3 tyg. ale trochę na zmianę z mm więc można wtedy dostać okresu. Połóg po cc też zazwyczaj trwa krócej (u mnie jakieś 6-5dni) bo podczas zabiegu jesteś oczyszczana :))) Co do seksu... ja też w sumie nie czekałam po cc ;P Miałam straszną ochotę, połóg skończony, już po pierwszej miesiączce i po niecałych 4 tyg już się kochaliśmy jak dawniej :D

Gość tutaj macie czytajcie:
Odchody po porodzie są najpierw krwiste, potem śluzowo-brązowe a naste pnie śluzowe. Krwawienie nie powinno być zbyt obfite ale też nie zbyt skąpe. W każdym razie brak odchodów w 2-4 dobie po porodzie oznacza problem. Podobno bardzo ważne, to podkreślała połozna, która miała wykład: KRWAWIENIE ( TAKIE żYWOCZERWONE, MIESIĄCZKOWE) W 2 I 3 TYGODNIU OD PORODU MOŻE BYĆ POWAŻNYM PROBLEMEM. STWIERDZIŁA, ŻE NALEŻY JECHAĆ NAJLEPIEJ DO SZPITALA NIE TRACĄC CZASU NA KONSULTACJE U GINEKOLOGA CZY W PRZYCHODNI. W 4 tygodniu połogu krwawienie oznacza miesiączkę.

Pytanie o jakim porodzie mówiła połośna sn czy cc? Bo po sn jest inaczej niż po cc... ja 3 tyg. po dostałam normalnej miesiączki, połogu miałam 5-6 dni ( pamietam dokładnie, bo 7mego dnia po cc poszłam do kościoła i pamiętam, ze miałam już tylko cienką wkładeczkę na wszelki wypadek).

Gość Hmmm..........
Wytrzymałam 4 tygodnie po cc bez seksu "zwykłego", bo cała masa innych pieszczot była praktycznie zaraz po powrocie do domu. Też brałam leki na zatrzymanie laktacji, tyle że Bromergon i zastanawiam się, czy to właśnie on (przez zbicie prolaktyny) tak nie podziałał :D. Ale było fajnie ;).

Gość ksjskfjsfok
jesteście jakimiś popier... nimfomankami a nie matkami. Karmić nie ale seksić się tak - egoistki :o

Gość week of view
na temat cesarki powiem ze ja mialam podobnie:) minelo 11 dni a ja juz moglabym zalozyc szpilki 12cm:) gdyby nie kolka u synka, ktorym musze sie nieustannie zajmowac

Gość szekkkoo
mialam cc,karmilam piersia 12 miesiecy,okres dostalam po 7 tygodniach od cc i od teo czasu mialam regularny