Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz stadentkka

Czy rodzice dali Wam cos za skończenie studiów ????

Polecane posty

Gość nie wpadlabym na to, ze mam
dawac COS dzieciom za skonczenie studiów. Cieszyłam sie i gratulowałam. a jak czegos potrzebuja i moge dac, to daje bez okazji.

ja skończyłam studia 4 lata temu, wtedy rodzice mi dali chyba 2000 zł... ale byłam bardzo zdziwiona i nie chciałam ich przyjąć. Rodzice nigdy mi nie płacili za dobre stopnie czy wynoszenie śmieci więc nie byłam rozpieszczonym bachorem. Jak zdałam maturę i dostałam się na studia to mama dała mi swój złoty pierścionek, ale to raczej jako pamiątkę, powiedziała że chce żebym coś po niej miała a ona i tak tego ze sobą nie zabierze po śmierci... Wiem że bratu ma dać kiedyś swoją obrączkę.

Gość joannaaaaaaa19877777777777
Nic.... a studia musialam sobie oplacac SAMA PRZEZ 5 LAT wiec nie narzekajcie bo Wam przynajmniej dawali na czesne..... i co po niektórzy czytalam, że mieszkania podostawali... dla mnie to jest nie do pojęcia. mi rodzice nie pomagali finansowo w czasie studiow - pracowalam i studiowalam. a nie są biedni, ale chytrzy i mało obchodzą ich własne dzieci. cale życie tylko bylam z bratem swiadkiem ciągłych kłótni, awantur i bójek... zniszczyli nam dziecinstwo i jeszcze nawet finansowo nie wsparli bo byli zajeciu cale zycie WOJNĄ miedzy soba..... nienawidze ich. sory musialam to wyrzucić tutaj z siebie. poprostu ja nigdy nie mialam od nich wsparcia i pomocy i dlatego nie wiem jak to jest miec wspierajacych rodziców co bronią swoje dziecko i będą chcieli mu pomagać i dac wszsytko co mogą by było mu lepiej i żyło szczęśliwe...

Gość joannaaaaaaa19877777777777
ale ja sobie sama zawsze radzilam i dalej też poradzę. Mam dobrego męża co mnie wspiera, wynajmujemy co prawda narazie mieszkanie, z kasą krucho ale jakoś to będzie. najwazniejsze to się kochać i szanować a nie tak jak niektóre małżenstwa... bo to wszystko niszczy i potem jak są dzieci to mają zniszczoną psychikę w ciągłych kłótniach i nienawiści we własnym domu. to smutne ale prawdziwe. nie musicie komentować tego co napisalam. już mi lepiej bo wyrzucilam zle mysli z siebie.

Gość Ja, wiecznie nieszczęśliwa
ja dostałam wycieczkę dookoła świata, dużo kasy na zakupy w Paryżu, samochód za 150 tysiecy złotych, apartament z widokiem na Morze Śródziemne i duży dom w okolicach Wawy, opłacało się studiować tą pedagogike :) :o

Gość print 1234
Wstyd by mi było nawet pomyśleć o tym, aby coś dostać. Bo niby za co? Ja studiuje dla siebie - a nie dla innych. Za studia też sam płacę - bo uważam, że jak ktoś studiuje - to już też powinien umieć znaleźć pieniądze chociażby na czesne.

Gość mnie dali rodzice nowego
Mercedesa SLE.

Gość Panini27
Buziaka, gratulacje no i mama upiekła ciasto. Chyba wystarczająco, biorąc pod uwagę, że skończenie studiów nie wymaga nadludzkich umiejętności.

Gość moi rodzice wyraźnie
ucieszyli na wiadomość że udało mi sie studia skończyć i to dla mnie już było prezentem bo oni byli w sumie cały czas przeciwni mojemu studiowaniu w innym mieście, więc jak widziałam że się cieszą to mnie to też ucieszyło

Gość NiutaNataNalia
Mi nic ale moj chlopak konczy studia zagraniczne i dostal nowe Porsche.

Mieszkanie, tzn dostałam je wcześniej niż skończenie studiów, ale za ten cel ;) Oprócz tego pierścionek na pamiątkę ja zaprosiłam ich do restauracji i spa

Nie skończyłam jeszcze studiów, ale myślę że rodzice co chcieli mi dać to już dali i niczego sie nie spodziewam za ukończenie studiów :) u mnie w domu zawsze słyszałam że uczyć sie mam dla siebie bo mojej matce nic po moim wykształceniu i wszelkie zyski z tego będę miała ja sama, a nie ktoś... :p tak że tego :p prezentów raczej nie będzie :D

Gość EluniaElusia
Nic, ale byli ze mnie bardzo dumni. Od żony zmarłego Chrzestnego otrzymałam złotą monetę z dawnej kolekcji monet.