Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość week of view

Kolka u niemowlaka?

Polecane posty

Gość week of view

Moj 2 tyg synek zaczal budzic sie ze snu z placzem, po kazdym karmieniu placze, krzyczy, czesto nawet spokojnie nie doje. Nie mam praktycznie chwili wolnego, nie dojadam, chodze zmeczona. Czy znacie jakies sprawdzone sposoby na kolke? kupilam mu kropelki esputicon ale nie widze poprawy jak na razie(wpuscilam mu pierwsza dawke godz temu) jestem mloda mama, niedoswiadczona, to moje pierwse dziecko. Maz pracuje praktycznie calyni dniami i nocami.

Gość week of view
bardzo prosze o jakies rady od tych bardziej doswiadczonych

Gość trzeba to przetrwać :(
takie uroki macierzyństwa będzie lepiej ja podawałam sab simplex, debridat, colinox, dawałam herbatki na kolki, nosiłam w specjalnych pozycjach, przykładałam ciepłe do brzuszka, masowałam jak kazała położna- i efekt był taki że... guzik dało :( darł się w niebogłosy, przeszło około 4 miesiąca :) głowa do góry!

możesz mu pomasować brzuszek. ogrzać trochę suszarką albo lepiej obłożyć taka ciepła pieluchą. podać herbatkę koperkową. a i połóż go na brzuszku na chwile. dosłownie kilka minut.

Gość karmisz cycem czy mm
jesli cyc to sproboj przed podaniem cycka, odciagnac z 10-15ml mleka, w nim najwiecej jest laktozy ktora najczesciej powoduje kolki. jesli mm to zamien na mleko np bebilon comfort, albo pepti

i pod żadnym pozorem nie grzej dziecka suszarką! to pierwszy sposób by poparzyć dziecko! suszarki możesz uzyć jako uspokajacza- dzieci często zasypiają przy tym szumie :) ale nie grzej dziecko suszarką po brzuchu!

Gość week of view
dziekuje kobitki:) a wam tez wybudzal sie ze snu? z placzem?

Gość week of view
karmie cycem, uwazam na to co jem ale to nic nie daje. maly ciagle placze

moja wogole nie spala, non stop histeria, az sie zanosila.

no jak skurcz złapie to sie wybudza, normalne mój spał za to całe noce

ogranicz nabial, i tak jak pisalam przed kazdym podaniem cycki, odciagni troche mleka.

Gość week of view
ok bede pamietac bo maz probowal kierowac strumien cieplego powietrza na malenstwo

Gość week of view
wlasnie noce to i moj przesypia, ale za to caly dzien to placz, godz snu, 3 godz prob uspokojenia i znow godz snu. Ok sprobuje odciagnac troche mleka przed karmieniem. Tobie pomoglo?

Gość week of view
ile moze trwac taka kolka? ile trwala u waszych pociech?

ja juz bylam na wykonczeniu psychicznym i zanim dostalam ta rade, odstawilam mala od cycki. 2 miesiace meki, i zadnej noromalnej porady, ani od poloznej, ani od dr. Potem uslyszalam to od kolezanki ktora tez miala problem i jej pomoglo, powiedzieli jej tak w poradni laktacyjnej.

przypomniało mi się jeszcze możesz robić mu taka gimnastykę. jak leży bez pieluchy na pleckach robisz takie kółka jego nóżkami. ugiętymi oczywiście. by uda i kolanka masowały mu brzuszek. te kółka robisz na zewnątrz. tzn prawa nóżkę przeciwnie do ruchu wskazówek zegara a lewa zgodnie.

Gość kozie mleko uht
u mojej ciotki u jednego dziecka nie bylo kolki, u drugiego byla i trwala bardzo lugo a u blizniaczek 3 tyg trwala kolka

Gość week of view
dziekuje wszystkim, zrobie tak jak mowicie. a powiedzcie mi jeszcze ile moze trwac taka kolka u niemowlaka?

chybba roznie mowi sie ze do 3 miesiaca jak juz uklad pokarmowy sie dobrze rozwinie, a czem nawet do 6.

Gość week of view
czyli wszytko przede mna. Coz, dziekuje za rady i odpowiedzi na moje pyt pozdrawiam