Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anahidinka

Szkolne znajomości a wesela i slub

Polecane posty

Gość anahidinka

Nie wiem czy ze mna jest cos nie tak, czy za duzo filmów się naoglądałam... Otóż.. do czego zmierzam-mialam koleżankę w liceum (aktualnie obie zaczynamy 4 rok na róznych uczelniach i w róznych miastach), byla moją kumpelą z ławki, spotykałyśmy się jak pozwalał czas nawet w trakcie studiów (owszem raz na ruski rok) ale kontakt jaki taki był -sms rzadko bo kolezanka nie była zwolenniczką smsowania. Spotkałyśmy się kiedyś i wspominała mi o ślubie, żebym się szykowała za ponad rok.. I od tego ostatniego spotkania nie widziałysmy się, wymieniłysmy jednego smsa-na którego mi odpisała z opóźnieniem z miesiąc. I nastała cisza.. Natomiast rano dowiedziałam się, że dzisiaj wychodzi za mąż.. Troszkę mi przykro, bo jednak lubiłysmy się i sama wspominała o slubie. Cieszyłam się nawet, że gdzies pójdę się pobawić, wytańczyć. Przemyślałam też jednak, że może jednak robi małą uroczystość dla najblizszych i stąd ten brak kontaktu i zaproszenia etc. Mam 23 lata a w ogóle nikt mnie nie zaprasza na śluby ze starych znajomych..Gdzieś tam się te kontakty utrzymują ale nie na zasadzie jak np. w liceum, gdzie czasu było mase i spotykalismy się co tydzień w ulubionym pubie/klubie. Nigdy nie przyjaźniłam się ze swoimi znajomymi, to by było za duże slowo-ale spotykalismy się w swoich paczkach. Nie byłam z nikim skłócona. Byłam lubiana w towarzystwie-pamietają o mnie znajomi jak organizowane jest raz na jakis czas spotkanie w wiekszej, starej ekipie. Powiedzcie mi proszę, czy Wy też tak rzadko bywacie na ślubach/weselach? Czy stare kontakty się zatracają i to bez niczyjej winy? Pozdrawiam

Gość dck
ja tylko raz byłam na wesele zaproszona jako "główny" gość, a kilka razy poszłam jako osoba towarzysząca, ale bardzo się z tego cieszę, bo nie cierpię wesel, a moi znajomi są nieskłonni do wiązania się. mam sporo lat więcej niż ty i zerowy problem z tym tematem, bo mi to po prostu lata koło tyłka.

Gość anahidinka
dzięki za odzew, masz racje

Wątpię żeby mnie zapraszały koleżanki z LO, chociaż u mnie były, ale ja wychodziłam za mąż rok po maturze więc były to jeszcze świeże znajomości. Gdybym wychodziła za mąż teraz to zapraszałabym raczej nowych znajomych ze studiów, a z LO tylko dwie najlepsze koleżanki, z którymi do dzisiaj intensywnie sie schodzę :) Tak że myślę że to dosyć normalne że dawne koleżanki Cię nie zapraszają, skoro sama mówisz że spotykacie sie rzadko i nie powinnaś się obrażać ani mieć pretensji

Co do imprez to nikt z moich znajomych nie brał jeszcze ślubu, więc nie wiek kto by mnie zaprosił a kto nie :) Za to kilka razy byliśmy na weselach u znajomych mojego męża, także tych z podstawówki, ale oni sie dość często spotykają na co dzień...

Gość anahidinka
O obrażaniu nie ma mowy:) Tylko mini smutno mi się zrobiło..Ale w sumie teraz myślę o wydatkach z tym zwiazanymi-kiecka, buty, pieniądze do koperty/prezent.. :-D

Gość a co mi tam!
ja jestem na 5 roku studiów, a koleżanki z LO zapraszają mnie na śluby, tworzyłyśmy w LO zgraną paczke i mimo, że teraz miekszamy w innych miastach to utrzymujemy kontakty, chocby sms czy wiadomosc na fb a gdy jestesmy w rodzinnym miescie są obowiązkowe spotkania. Jak sie nie utrzymuje kontaktu, to nic dziwnego ze nikt Cie nie zaprasza, tez bym nie zaprosila kogos z kim przez rok sie nie odzywalam, taka osoba nie jest dla mnie wazna

ja w tym roku wychodziłam za mąż. z moim męzem jestem odkąd zaczełam pierwszą klasę LO, więc wszystkie moje koleżanki przechodziły moje zakochanie razem ze mną. tzn nie wszystkie ale miałam 2 takie najlepsze można powiedziec że wtedy byłyśmy przyjaciółkami. I też jak rozmawiałyśmy o moim ślubie (już wtedy wiedzialam że za niego wyjdę) to mówiłam że je zaproszę, bo wtedy po prostu były mi bliskie. Ale LO sie skończyło i przyjaznie tez się pokończyły. Od matury minely 4 lata i ani razu od tamtej pory nie widziałam się z nimi, wczesniej troche pisałayśmy na gg czy fb a teraz praktycznie już nic oprócz komentarzy na fb. Wesele robiliśmy duże bo zapraszaliśmy ponad sto osób. Zaprosiłam dwie moje koleżanki z ktorymi teraz utrzymuje kontakt (znamy sie ok 15-17 lat) jedna z nich była nawet moją swiadkową. Ale tych dwóch koleżanek z LO nie zaprosiłam bo nie widziałam takiej potrzeby, owszem kiedyś były moimi przyjaciółkami i gdyby ślub był 4 lata temu to pewnie bym je zaprosiła ale teraz w ogóle nie mam z nimi konataktu więc nie widze sensu zapraszac kogos z kim mam kontakt tylko na faceboku. Myśle ze u ciebie było tak samo, kiedys byliście dobrymi koelzankami, teraz nie macie kontaktu więc cie nie zaprosiła, proste.