Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gaduła.

Czy zmiana motabolizmu jest mozliwa ? Co o tym myslicie?

Polecane posty

Gość Gaduła.

Zaczelam sie ostatnio zastanawiac czy mozna zmienic swoj metabolizm. Jakies skladniki czy cos. Denerwuje mnie to ze niektorzy ludzie jedza jedza i jedza .! Wszystko .! Slodkie , tluste i nie tyja. :( czy mozna cos zrobic zeby tez tak miec .wiem ze czerwona herbata przyspiesza .... Znacie jeszcze cos co moze pszyspieszyc?. A moze wiecie cos wiecej z doswiadczenia o tym wszystkim? : D

najpierw zbadajs ie czy nie masz problemów z tarczycą. To podstawa. Metabolizm zwiększa przedewszystkim ruch na świezym powietrzu. Pozatym mięsnie tez zabieraja sporą część kalorii ktore zjadasz i mniej odkłada Ci sie na tyłku. Jabłka, sałata z sosem vinegret, otręby. ALe moim zdaniem to tylko troszeczke moze przyspieszyc metabolizm. Jesli nie odziedziczyłas tego w genach to nie jestes w stanie tego zmienic drastycznie.

najpierw zbadajs ie czy nie masz problemów z tarczycą. To podstawa. Metabolizm zwiększa przedewszystkim ruch na świezym powietrzu. Pozatym mięsnie tez zabieraja sporą część kalorii ktore zjadasz i mniej odkłada Ci sie na tyłku. Jabłka, sałata z sosem vinegret, otręby. ALe moim zdaniem to tylko troszeczke moze przyspieszyc metabolizm. Jesli nie odziedziczyłas tego w genach to nie jestes w stanie tego zmienic drastycznie.

Gość dck
tak, mozna przynajmniej miec na niego pewien wplyw. trzeba zaczac jesc czesciej i mniejsze porcje chociazby. nie wpieprzac gor zarcia, nie przegladzac sie.

Gość Gaduła.
Problemow z tarczyca nie mam napewno. Coz nie wpieprzam ton zarcia :D kiedys jadlam malo ale nie o stalych porach myslalam ze to moze dlatego... Od niedawna zaczelam jesc o stalych porach i slyszalam ze ananas pomaga w spalaniu . A owoce ? Moze zastepowac niektore posilki owocami np. Sniadanie. I czy to ze nie jadam kolacji to zle?

Gość moja opinia to
wysiłek fizyczny i małe porcje, cały sekret i nie jakiś tam spacerek, a konkretny wysiłek, zeby poczuć, że się posiada mięśnie

Gość dck
owoce zawierają dużo cukrów i są niewskazane przy odchudzaniu się

Gość Gaduła.
Znacie moze jeszcze jakies produkty ktore warto dorzucic do ktoregos z posilkow ? Sniadanie jem o 17.15 i zazwyczaj jest to pieczywo chrupkie (1 kromka) z salata i pomidorem albo jogurt naturalny z kawalkami jablka . Na 2 sniadanie nigdy nie mam pomyslu ... Zazwyczaj mam jablko albo wafle ryzowe , wiecie co mozna zjesc na 2 sniadanie w pracy .? Tylko nie kanapki bo 2 kromki chleba na sobie mnie przerazaja ... Jak najmniej chleba :D a na obiad ... Nie jem nic porzadnego. Zazwyczaj cos lekkiego typu salatka , czasem mala nozka z kurczaka pieczony bez tluszczu :) albo ryba i na tym koniec kolacji nie jadam . Zly jadlospis czy dobry? Cwicze dosc czesto bo moj znajomy jest Trenerem na silowni i chodzimy biegac i inne takie, chodze na basen od niedawna. A i ze powinno wypijac sie 2 l wody .... To serio cos daje czy to kolejny wymysl?