Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tentyp

Moje problemy, za duzo ich. Rady?

Polecane posty

Gość tentyp

Witam. Wpisalem w google swoj problem/problemik, troche poczytalem i zauwazylem, ze wiele osob opisuje swoja sytuacje na forach i poddaje je dyskusji, po przeczytaniu kilku artykulow zobaczylem, ze to nawet troche pomaga wiec postanowilem tez sie "wygadac" moze ktos juz to przeszedl i bedzie w stanie cos mi na ten temat powiedziec bo nie wiem jak to zrobic. Moje nieprzyjemnosci zaczely sie w lutym br. bylem w ciezkiej sytuacji bo od 2 lat przesladuje mnie sad (walcze, i to jest dla mnie bardzo stresujace zycie), od ok. 2 lat probuje zakonczyc operacje na ktorej bardzo mi zalezy bo wplywa na moj wyglad (twarz), ogolnie jestem przystojny (tak mowia) no i mam wiele problemow w domu, alkoholizm, klutnie ale to inna bajka. Po ok 2-3 latach nieustannych problemow, stresow i wyjazdow (wiele razy uciekalem za miasto i za granice i to pomagalo ale jak juz sie pozbieralem to pomyslalem, ze mam jeszcze szanse i wracalem "walczyc" i rzeczywiscie to sie udalo ale problem teraz jest inny)po ok 2-3 latach problemow, w lutym br. min. mialem operacje, ktora sie udala i oko juz mi nie lzawilo (bo taki jest problem), nastepnie wywalczylem w sadzie swoje i mialem spokoj (nie grozilo mi wiezienie), znalazlem prace, zaczalem nauke zaocznie (mam wysokie ambicje), sam nauczylem sie angielskiego a pozniej niemieckiego, zrobilem prawo jazdy, znalazlem dziewczyne, w ktorej sie zakochalem nawet nie wiem kiedy(pierwszy raz). Pomijajac wiele roznych codow... pare miesiecy pozniej - okazalo sie, ze doktor z Katowic spier..il sprawe i jest lipa i sa komplikacje takie ze h..j (przejechalem pol polski w poszukiwaniu rozwiazania, i najlepsze co mi powiedzieli to w Poznaniu ze "jestem ciezkim przypadkiem" chodzi o zatoki), z sadem znow sie zaczelo i juz nie wiem co robic, dziewczyna powiedziala, ze nigdy mnie nie kochala pozniej mnie nawyzywala i w ogule byla chamska, i bez skrupulow, zakolegowala sie z moimi kumplami, ktorych znam od dawna i wiele razem przezylismy a oni mnie olali i dowiaduje sie, ze razem z nia i jej kolezanka, przez ktora ona sie ode mnie odwrocila bo byla zazdrosna i specjalnie ja sprowokowala mowiac ze ja wyzywam i gadam glupoty- ta kolezanka mojej bylej, kiedy byla ze mna opowiadala mi jak ja moge z nia byc ze ona jest taka i taka (moja byla) a jej mowila takie rzeczy o mnie, dwulicowa szmata a teraz sa kolezankami i imprezuja z moimi kumplami, ktorzy olali mnie w tym czasie kiedy one dwie zaczely do nich przychodzic. Jest mi przykro i nie wiem co robic, wszystko jest zle i nawet nie mam z kim na piwo isc, czuje sie samotny i bezsilny a jedyne co daje mi nadzieje to wyjazd do niemiec i jeb..ac ich wszystkich, olac wszystko ale nie wiem gdzie mnie takie myslenie doporowadzi. W skrocie, najbardziej dobija mnie fakt, ze zostalem sam, z problemami, wychu..any przez kumpli i byla dziewczyne, czuje sie jak ofiara losu i to jest przygnebiajace. Ciezko jest opisac moje zycie w jednym poscie tak, zeby komus chcialo sie to czytac, dlatego mysle, ze moim glownym problemem jest samotnosc. Jestem komunikatywny i bardzo latwo nawiazuje kontakty z nieznajomymi mi ludzmi ale moje problemy mnie blokuja i wiem ze moge ale nie moge heh bo zawsze cos. Wiem, ze najpierw powinienem zalatwic swoje sprawy ale to trwa, i bedzie trwalo a przeciez mam 21 lat i trzeba zyc, ciezko mi jest pogodzic sie z mysla ze swoja mlodosc strace w problemach, stresach i innych, moje zycie towarzyskie to porazka, kumple to debile a moja ex to suka, lekarz to idiota a w sadzie pracuja kretyni, policja to pedaly... eh nie wiem czy to jest do zrozumienia co napisalem i jest jeszcze wiele innych dziwnych spraw np. rok tem dowiedzialem sie ze mam brata i siostre (od bio ojca) na polnocy(tylko 1 przyklad) .Rozne rzeczy o mnei mowia ale nikt tak naprawde mnie nie zna i czesto czuje sie niezrozumiany. ?

Gość tentyp
nie moze, jest juz tak zle ze moze byc tylko lepiej

Gość tentyp
moze i masz racje ale sprobuj mnie zrozumiec - jak tu sie nie wkurwic

rozumiem ze jest ci ciezko ale pamietaj ze ci inni ludzie tez maja swoje problemy. z tego co wyczytalam to faktycznie nie jest ciekawie ale z czasem nauczysz sie ze wiele rzeczy o ktore dbasz teraz nie sa takie wazne... nabierzesz dystansu i wiele rzeczy sie wyprostuje, rozejdzie po kosciach.... i calkiem szczerze uwazam ze poglad iz mlodosc to najlepszy czas w zyciu to mit.

Gość tentyp
co jest wazne a co nie ? i dziekuje za zainteresowanie

Gość tentyp
taka odpowiedz nic mi nie daje. Co z tymi kumplami bo naprawde nawet nie mam do kogo wyjsc, ostatnio poszedlem do nich wypilismy pare piwek i powiedzialem im o co chodzi, na koncu uswiadomilem ich, ze wiem o wszystkim co sie dzieje, co mowia jak sie ze mnia nabijaja z moja byla, powiedzialem, ze sa falszywi. oni sie wszystkiego wyparli i nawet powiedzieli, ze moje imie tu nigdy nie padlo, ja wiem ze to sciema ale co z tym zrobic? chcialbym jakos zajsc im za skore bez bicia, i pokazac, ze sie pomylili a pozniej ich wszystkich olac ale tak zeby zalowali i oni i ta moja ex. hehe zemsta heh... moze lepiej ich olac od razu?

Gość tentyp
niewazne, i tak dziekuje Ci za odp. :* poradze sobie, zobaczymy jak bedzie