Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KasiaB84

waga i wzrost 14 miesięcznej dziewczynki

Polecane posty

Witam wszystkie mamy, Napiszcie proszę ile mierzą i ważą wasze córeczki i jak duże się urodziły bo nie mam porównania z innymi dziećmi dziewczynkami bo dużo chłopców urodziło w tym czasie na naszej wiosce. Nie wiem czy to dużo czy mało ale chyba bardzo średnio. Moja córka ur. 54cm/3480g. teraz ma wzrostu 77cm i 9.800g.

Gość ładnie Twoja córcia waży
bo mój synek też tyle ważył w tym wieku (urodził się: 55cm/3450g), a chłopcy generalnie powinni ważyć trochę więcej niż dziewczynki będąc w tym samym wieku

Gość dziewczynka waga ur to
3050 wzrost 49 15 miesiecy -waga : 11,5 wzrost -82 cm

Ale twoja córa jest dużą dziewczynką!To moja się okazuje drobinką. Wy jesteście tak bardzo wysokimi rodzicami?

Gość Znnzhz
51cm 2424 15 miesiąc 84cm 12kg

Gość dziewczynka waga ur to
bylo to do mnie ? nie :D wrecz przeciwnie maz ma 178 cm wzrostu a ja 154 :D ale mysle ze tyle chyba mierza dzieci w tym wieku

Gość to normalny wzrost
dla dziecka około roku 80 cm to wzrost przecietny dla takich dzieci

To duże dzieci macie, moja w takim razie jest z tych drobniejszych i nie wysokiego wzrostu chociaż my z kolei jesteśmy z tych wyższych i szczupłych (171 i 188 ) ale dzisiaj widziałam mojego ciotecznego brata bardzo wysokiego córeczka też jest tak samo drobna i szczuplutka więc wychodzi na to że później wystrzelą kiedy inne dzieci będą stać w miejscu

Gość Ale jaja.........
Moja córka to gigant :D. Ma 9 m-cy a jej wzrost to 72cm, waga - 9,6kg.

No dobra, to teraz ja. Córka miała 3200 g i 51 cm, teraz ma 13 miesięcy i nosi rozmiar 86, ile waży to nie wiem bo nie mam w domu wagi, ale na pewno ponad 10 kg. Z tym że ona jest raczej takiej budowy "długiej, rozciągniętej", wszystkie portki w pasie ma za luźne:) nigdy nie był z niej taki rozkoszny tłuścioszek z wałeczkami:) zresztą ja też jestem raczej szczupła.

Gość moja urodzilą sie duża
4 kg a teraz w 20 miesiacu ma 10,7 kg

Gość hehe gigant to raczej moja
ale tylko w kwestii wzrostu, bo ma 7 niespełna 7 miesięcy i 72 cm wzrostu, a waży 7200g;)

A moj mam 6 miesiecy nie cale ma 82 cm i 12kg to jest duze dziecko ale duzy sie urodzi

Kasia - to chyba średnio - moja córka miała w tym czasie 78cm i 9700, urodziła się z wagą 3650, mniej istotne jest ile ma, bardziej, czy równomiernie przybiera i rośnie - co mozna sprawdzić jak się prowadzi siatki centylowe od urodzenia

Gość a u nasss
przeciez są od tego siatki centylowe zeby sobie porownac:)

Gość KasiaCh84
Tak, ja wiem ze są od tego siatki centylowe to nie nowość, córka rośnie równomiernie do swojej wagi ale ciekawa byłam jak to jest w stosunku do innych dzieci. Z tego co piszą inne mamy to wszystkie ich dzieci są dużo większe i cięższe od mojej. Najwidoczniej takie ma tempo, może później za 2-3 lata się zrówna z innymi...

Gość gość
A moja ma 9,5 miesiąca, 8 kg, 86 cm. Ciagle na piersi bo nic nie chce jeść i nie przybiera. My mamy 179 i 186 cm wzrostu. Urodziła sie 53 cm i 2900