Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robię kuchnie pierwszy raz

Duży zlew czy mały w kuchni - mam zmywarkę .

Polecane posty

Mam zmywarkę dużą, pojemną z kilkoma programami do mycia i zastanawiam się czy wybrać mały zlew czy duży ??? Zlew z przedłużonym ściekiem czy krótkim...??? Co polecacie gospodynie ?

Ja mam malutki , takie okrągły. Spokojnie starcza. I malutki ociekacz bo czasem coś umyję ręcznie np butelki dla małej.

Gość martulkaaaa_________
a ja wręcz odwrotnie, chociaż też zależy od tego co robisz w kuchni i jakie masz potrzeby mi duży zlew bardzo się przydaje - zwłaszcza do mycia żeliwnych i ceramicznych patelni czy woków, wcześniej miałam mały i myślałam, że mnie cholera weźmie ;) przy ich myciu albo mycie blachy z piekarnika w małym zlewie - masakra robię też dużo przetworów i w dużym zlewie wygodniej myć duże ilości warzyw czy owoców pomyśl o tym, co myjesz w zlewie i będziesz miała odpowiedź na swoje pytanie :)

Gość dobra rada pp
chyba ,że masz dużo miejsca to polecam 1 komorowy, ale z deską przesuwaną/lub ściąganą i od razu z pojemnikiem do mycia warzyw/owoców . Moja siostra ma i jest naprawdę przydatny, ja niestety takiego długiego nie mogę

czyli warto wybrać większy z dużym ociekaczem. No ja też na pewno będę chciała robić coś więcej w kuchni, teraz tesciowa robi różne smakołyki kompoty, soki, przeciery a mieszkam na wsi i mamy różne owoce warzywa :)

jedna przegroda zdecydowanie wystarczy. a jak duży zlew - to zależy od tego ile masz miejsca w kuchni. skoro posiadasz zmywarkę, to zlew służy właściwie tylko do mycia warzyw czy owoców, nie trzeba dwóch komór.

Gość gość
Od dziecka zmywam w misce w 1 komorze a płuczę w 2ej. Nie wiem czy poradzę sobie ze zlewem 1,5 komorowym? Czy ktos tak się przestawił? Chodzi mi o mycie dużych blach czy garnków.

Gość Asia Nywka

Ja mam akurat dużą rodzinę muszę mieć dwie komory budujwyobraznie.pl ale wcale dużo miejsca mi nie zajmuje.