Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokokoeuronietspoko

Jakie auto do 6 tys zl lub odpowiednio w euro?

Polecane posty

Gość kokokoeuronietspoko

Interesuje mnie samochód cenowo jak w temacie, wolałbym miec już upatrzone typy niż szukac po komisach i sie zastanawiac, bo nie mam na to czasu. Auto ma byc tylko do dojazdu do pracy i czasem jakby zona chciala wyskoczyc do sklepu na zakupy. Nie musi byc super limuzyna bo to będzie drugie auto w domu wiec takie zeby tylko wsiasc, odpalic, jechac i nie martwic sie o nic. Oczywiscie dobrze by bylo jakby sie malo psulo, a jak juz to tanie czesci, bo nie chce wkladac w grata kasy co miesiac. Mysle ze dobrze jakby to bylo auto mniejsze, wiadomo - zona. Tylko nie Opel Astra I. Polecacie cos? Cena może sie przekladac na eu, bo mieszkam w NL.

Gość kokokoeuronietspoko
Aha i nic w stylu Ford Ka, bo bede nim dojezdzal do pracy i nie chce wygladac jak pedal ;P Wiecie o co chodzi

Gość azealia
ford focus? ja właśnie sprzedaje, ale za więcej niż 6 tysięcy, ale generalnie nie narzekałam. no ale niestety trochę dziad pali :/ Jeżeli nie przeraża Cie że w mieście pali nawet 9/100 km to polecam :D

Gość kokokoeuronietspoko
Oj to troche żre, co prawda mam doplate do paliwa, ale jednak :/ Cieższa noga moze wezmie z 10? Raczej odpada

Gość azealia
a no i czesci tanie do forda . inna opcja to fiat punto. pali niewiele, czesci tanie.

Gość azealia
te 9 to z moją ciężką nogą :D Jest to zresztą ekstremalnie dużo, przeważnie jednak pali 7,5. W mieście najwiecej wiadomo.

Ja mam fiata Punto II, silnik 1,2. Bardzo fajny :) Mało pali i bardzo zrywny jest.

Gość kokokoeuronietspoko
A Seat Ibiza II? Opinie niby dobre, ale jak to w praktyce wygląda to nie wiem

Gość kokokoeuronietspoko
Punto też bralem pod uwage, ale jakby postawic kolo siebie do wyboru seata a fiata, bralbym seata

Gość kokokoeuronietspoko
"Z zakupem używanego Seata Ibizy lub Cordoby, nawet kilkuletniego, nie wiąże się duże ryzyko. Dlaczego? Nie psują się często, a jeśli już się to zdarzy, można je stosunkowo łatwo i tanio naprawić. Wiele części zamiennych jest dostępnych niemal "od ręki", a klient ma możliwość wyboru, czy skorzystać z tańszej, czy droższej propozycji. Z bogatej oferty różnych wersji warto polecić benzynowe jednostki 8-zaworowe i diesle. Większość użytkowników chwali sobie ich eksploatację, poza tym na rynku wśród takich aut jest najwięcej ciekawych ofert." Dobrze by było, gdyby teraz jakiś użytkownik Seata to potwierdzilł, albo przeciwnie ;)

Gość azealia
klient ma możliwość wyboru, czy skorzystać z tańszej, czy droższej propozycji. ja zawsze dostaje takie propozycje, więc ten argument troche dziwny. poszukaj forum seata i tam poczytaj opinie użytkowników. to raczej nikt Ci nie pomoże.

Gość kokokoeuronietspoko
Dziwnym argumentem jest zapytanie mechanika czy chcesz wstawic czesci oryginalne, nowe, drozsze czy tansze zamienniki?

Gość azealia
nie, mnie mechanik zawsze pyta np. bierze pani tanszą wersje czy droższą, przy czym wyjaśnia mi czym sie różnią. poza tym jezeli ludzie muszą cos naprawić a zaraz chcą sprzedać samochod, to raczej tez sie nie szarpią na drogie częsci.

Gość kokokoeuronietspoko
To ze akurat Twoj mechanik pyta to inna sprawa. Jak ktos naprawia cos na wlasna reke to ma wybor - kupic taniej czy drozej, i to jest wlasnie ten argument, bo sa modele gdzie nie ma zamiennikow i amba fatima

Gość kokokokoeuronietspoko
Zaciesniam kregi poszukiwan ;P Auto do 650eu, Seat Ibiza, Seat Cordoba, Mitsubishi Colt ('92-'95) Najlepiej Noord-Brabant, mniej wiecej 20km od Moergestel.