Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbytwielewydaje

w pażdzierniku zaczynam oszczedzac,kto ze mną?

Polecane posty

Gość zbytwielewydaje

ostatnio tyle wydałam ze szok,dodaz ze maz pracuję ale ja dorabiam i to głownie swoje pieniądze chce oszczędzac nie męza.Planuje dac sobie na poczatek 1 miesiąc.Niech to bedzie od jutra,obiecałam sobie ze bedę wydawac z głowa; -nie kupie zadnego ciucha dzieciom (nakupiłam juz im na jesien i zime oraz dostały od kolezanki tyle ze córka ma 20 bluzek z dł rękawem!!!!) -nie kupie sobie nic z kosmetyków- kupiłam niedawno podkład,tusz,kremy mam 2,zele mam 2.szampon mam 400ml,perfumy mam 2 jeden flakon,druga pefumetka więc starczy -nie skusze się na zadne promocje -zrobie przemyslane zakupy spożywcze(zawsze nakupie jogurtów i serów w promocji a potem psu daje bo nikt nie zjadł i po terminie) -nie mam pomysłow dalej,moze jeszcze sobie przypomnę,kto do mnie dołączy???

Gość ja oszczędzam już
od prawie dwóch tygodni, bo chora jestem i siedzę w domu więc i nie wydaję;) mąż kupuje to co potrzebne tylko do jedzenia;)

Gość zbytwielewydaje
wiesz ze to jest dobry pomysł,jak mąz wraca z pracy to nieraz dzwonię i mówie "kup mleko,masło i troche wedliny" i on kupuje tylko to.Gorzej jak mówi ze pojedziemy razem wieczorem,mimo ze te 3 rzeczy sa mi potrzebne to wydaje 100 zł bo przy okazji serków napkupie, a to lenor był w promocji a to rajstopki dziecku kupie itp

Gość ja oszczędzam już
mam to samo:D powiem Ci, że to z tą chorobą działa choć wiadomo, że nie chcę być chora;)

Gość zbytwielewydaje
pewnie ze nikt by nie chciał byc chory :-) ale jest to jakis sposób ja jednak potrzebuje zaparcia zeby jak juz pójde do tego sklepu to nie wydac wszystkiego.Czasem łape sie na tym ze kupiam sobie np 3 podkład albo tak jak pisałam córka ma 20 bluzek (liczyłam) i nie daruje jak mi sie bardzo spodoba jakaś.Tylko potem zastanawiem sie po co jej kolejna i czy to normalne???

Gość ja oszczędzam już
no schizo jakieś:D ale kurde, jak wchodzę do Pepco i widzę, że ten sam tusz Rimmel, który wszędzie kosztuje 30zł tutaj kosztuje 9,90zł, to jak mam nie wziąć 3 na raz?:D

Gość i juz po oszczedzaniu
klops.

Gość zbytwielewydaje
ja mam całą szafkę kosmetyków,musze wykończyc te zapasy bo jak nie to bedzie tak ze kupie kolejne a te wyrzucę.Strasznie marnuje pieniądze,wiem o tym.Podziwiam osoby które np kupią dziecku 4 bluzki,3 pary spodni,1 sweter,3 rajtopy i na nic wiecej sie nie skuszą tylko w tym dziecko chodzi na okrągło,ja ciagle dokupuje cos nowego a to opaseczka a to legginsy ech....

Gość ja tez chce:-@
W pazdzierniku mam duzo wydatkow bo jeszcze jesiennych zakupow nie zrobilam ale mam zamiar od listopada zaczac. Powodzenia

Gość ja oszczędzam już
gdyby nie było tyle okazji, to na pewno zaoszczędziłabym więcej, a tak...

Gość zbytwielewydaje
ja własnie porobiłam zapasy ciuchowe i kosmetyczne i daje spokój.Jedzenia na zapas nie da się zrobic ale obiecuje sobie ze nie będę tyle kupowac,wole jechac częsciej i kupic 20 dkg wedliny i 2 jogurty.

Gość zbytwielewydaje
będe tu pisac czy mi sie udaje czy nie :-) we wtorek pierwszy raz pojadę do miasta z mezem,ciekawe czy nie skusze sie na nic.Najgorzej jest jak zabieram dzieci,masakra...

ja się chętnie przyłącze:) . U mnie główny problem to zbyt duże wydatki na jedzenie i ciuchy dla córki. Muszę chyba sobie zacząć robić tygodniowy plan posiłków i do sklepu chodzić z listą zakupów:)

Gość dfgrr
jak tak macie dużo kasy to przekażcie ją dla biedniejszych i nie będziecie kupowały, bo za co

Gość zbytwielewydaje
to nie chodzi o to zeby pozbyc sie kasy i po problemie tylko zeby ja miec i rozsadnie wydawac.

Gość zbytwielewydaje
ja sie jeszcze przyznam,bo wczesniej zapomniałam dodac,ze u mnie najbardziej wciągające jest allegro.tutaj to full kasy zostawiłam na ubrania i załuje bo wcale moje dzieci tego nie potrzebują.

Gość niemogeeee
każdy dorosły człowiek winien być mądry, a jak widać ty jesteś dorosła bo masz rodzinę no ale u ciebie chyba kiepsko z tą mądrością

Gość taka jedna z wrzesnia
kąpiel naprzemiennie z prysznicem pranie tylko pełnego kosza brudnych ubrań odłączanie od kontaktów sprzętów które nie są używane a czerpią energię nie chodzę głodna na zakupy bo kupowałam za dużo bzdetów gotuję na dany dzień, bo z zapasami różnie bywało najczęściej w pon. pomidorowa sie wszyscy tak objedli ze we wtorek juz na nia patrzec nie szło i wylewałam oszczedzam tak od poczatku roku, widze roznice w rachunkach za wode i prad, robie zakupy mniejsze a czestsze, nie wyrzucam duzo jedzenia polecam

Gość ja oszczędzam już
no to z tym oszczędzaniem okazuje się, że jednak od zawsze jestem oszczędna, bo: nie kapię się tylko biorę prysznic, bo nie mam czasu, mąż też i tylko dzieciaki są kąpane pranie - nigdy jeszcze nie nastawiłam pralki, która nie była pełna, zawsze musi być pełna bym ją nastawiła głodna nie chodzę ani na zakupy ani nigdzie, bo jem co 3 h;) a trudno zgłodnieć skoro je się tak często więc tutaj problemu nie ma;) jedzenia u nas się nie wyrzuca:) chyba, że synek wyjątkowy niejadek nie zje do końca posiłku:O czyli nie jest tak źle;) jednak niestety też kupuję na allegro:O

Gość fghjh
nie kapie się bo nie ma czasu, litości, wolałabym mieć jedno dziecko i mieć czas dla siebie

Gość ja oszczędzam już
gdy nie miałam dzieci również kąpałam się sporadycznie, najczęściej zimą by się rozgrzać mnie jest szkoda czasu na siedzenie w wannie i nie dlatego, że mam dzieci tylko dlatego, że mam ciekawsze rzeczy do robienia w tym czasie;)

zbytwielewydaje "głownie swoje pieniądze chce oszczędzac nie męza" a to co tw pieniądze są jakieś inne że swoje będziesz oszczędzać a męża rozwalać? Trosze to dla mnie dziwne swoje oszczędzę męża rozpierdolę :D ale może ja źle zrozumiałam. A to ile moje dziecko ma sweterków z długim i bluzek, bluz z długim to nie napisze bo nie uwierzycie :).

to ja chyba nie jestem oszczędna bo w nocy robię nawet 3 prania :D i to np jeden koc :D na jedno pranie... Kąpiemy się wszyscy i nie jedno po drugim tylko córce wodę leje, potem Sobie i mąż sobie , nie wyobrażam Sobie jak to u niektórych cała rodzina w jednej wodzie się kapie i mam bojler więc prąd tez idzie :).

Gość ja oszczędzam już
kapać się w wodzie po kimś??? nie no, to już przegięcie jakieś:D

Gość ja oszczędzam już
ohyda moim zdaniem i w sumie bezsens, bo jaki jest sens myć się w brudnej wodzie?:D

ja oszczędzam już rodzina rodzina ale w zapoconej wodzie nawet rodzinie bym ni uja się nie kąpała, to okropne :) nie mów mi że nigdy nie słyszałaś o takich praktykach? U nas każdy ma swój ręcznik, tez nie dopuszczam do tego aby ktoś sie moim ręcznikiem wycierał, jak moja mama przyjedzie to tez dostaje swój a nie kuwa wszyscy w jeden :D

Gość zbytwielewydaje
kiwi- no chyba faktycznie zle zrozumiałas i juz musiałas mnie ojbechac ;-0 chodziło mi o to ze oszczedzam swoje pieniądze poniewaz na takie rzeczy jak kosmetyki czy ciuchy dla dzieci włąsnie swoje wydaję,męza wypłata idzie na inne rzeczy.Nie chcodziło mi o to ze swoje oszczedzam a meza wydam a nawet jesli to wyszło by na to samo bo cele mamy wspólne ;-P

Gość zbytwielewydaje
a ja sie przyznam bez bicia ze o takich praktykach nie słyszałam :-0 nikt w mojej rodzinie nie mył sie w tej samej wodzie ani nie uzywał jednego ręcznika.Wsrod znajomych nie wiem bo nie pytałam o tak intymne sprawy ale jestem zdziwiona gdzie się tak zyje...