Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaaa37

amstaf

Polecane posty

Gość mamaaaa37

Znacie się na tych psach? Możecie coś powiedzieć? Syn mnie namawia abyśmy wzieli takiego pieska, ale jakoś nie jestem przekonana.

Gość mamaaaa37
?????

Gość jdnfvjdnvjdnvjdvncfjdv
To nie jest taki o piersek, kundelek. Takiego psa trzeba wychowac, musisz miec twarda reke ( nie mowie tutaj o biciu) po prostu takiego psa trzeba wychowywac od malego, najlepiej jakies komendy, itp. ALE NIE MOZNA GO BIC, bo bedzie agresywnjy.

Gość mamaaaa37
wcześniej mielismy dobermana, ale musieliśmy uśpić, był stary i schorowany

Gość mamaaaa37
Mój syn ma 17 lat, to juz nie takie dziecko, a więcej dzieci nie mam

Gość amstaffffffffffffffcidehcdec
Jest to pies dosc trudnej rasy i jezeli bedzie zaniedbany wychowawczo to prawdopodobnie dojdzie do tragedii.

Gość mamaaaa37
Raczej nie pies dla dziecka, syn wymyślił takiego psa, pies pewnie i tak zostanie z nami jak syn sie wyprowadzi kiedys. To będzie pies i obowiązek całej naszej rodziny, nie syna

a syn chce straszyć znajomych tym psem czy nim szpanowac??? Bo jesli nie ma zamiaru poświecic mega duzo czasu cierpliwosci i wysilku na wychowanie tego psa to niech zapomni! Potem tragedia i płacz... to sa psy z natury agresywne... genetycznie to maja uwarunkowane... jak go nie wychowasz i nie podporzadkujesz wlaczy mu sie jego natura

Myśle, że ludzie wypowiedzieli sie jasno. Jest to pies dosc trudnej rasy i nie moze byc zaniedbany wychowawczo. Moze Pani wziac takiego ''pieska'' na wlasna odpowiedzialnosc.

Gość mamaaaa37
Nie, chyba nie, wcześniej mieliśmy dobermana. wspaniały pies, syn sie raczej nie chwalił nim, przeszedł szkolenie, syn nigdy go nie podburzał czy coś. Mówi ze jakas tam koleżanka ma tego psa, że super psy, czułe kochane dla rodziny, ale tez mówił ze nie sa lekkie w prowadzeniu.

Gość mamaaaa37
jak mówie, syn to juz nie takie dziecko, a psem bedziemy zajmowac sie wszyscy. Ale jak sie ułoży i wychowa takiego psiaka to fajny jest? Jaki jest do ludzi? Rodzinny pies czy raczej taki ze woli swoje towrzystwio?

Prosze poczytac sobie fora. Ludzie pisza, ze mimo wychowania niektore amstafy dalej probiuja udowodnic swoja sile. Już 8 tygodniowe szczeniaki przejawiaja agresywne zachowanie.

Gość amstaf to nie jest rodzinny pi
To nie jest rodzinny pies! One w genach maja dominacje ! Juz ktos to napisal ze nawet szczeniata chca dominowac.Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji rozważa wpisanie amstafów na listę ras agresywnych. TO NIE JEST I NIGDY NIE BEDZIE PIES RODZINNY.

Gość mamaaaa37
Czy one juz nie sa wpisane? Wszytskie pitbull amstaff i bulterier jako jeden pies pitbull?

Gość ludzie sami sie prosza o
tragedię. Po co ci takie agresywne psisko? Coś mu jebnie do łba i rzuci sie na ciebie w nocy.

A możliwe, że ona już sa wpisane. Po to jest ta lista, zeby ludzie sie 50 razy zastanowili zanim wezma do domu AGRESYWNE stworzenie. Kobieto masz dziecko. zastanow sie., tylko nie placz tu potem ze psu cos sie nie spodobalo i rzucil sie do gardla.

Gość mamaaaa37
Pytam, bo takie same opinie słyszałam o dobermanach zanim wziełam do domu jednego, np. ze maja za małą czaszke do mózgu i im odwala po paru latach życia..

Gość mamaaaa37
Czy ktoś z was miał takiego psa????? Chętnie przeczytała bym opinie właściciela takiego psa.

Doberman nie jest na tej liscie, wiec sila rzeczy nie jest agresywny. Amstaff jest oficjalnie uznany za agresywnego. Twój wybór :)

Gość mamaaaa37
Ale wsród ludzi dobermany sa uznawane za agresywne. Mam koleżanke co ma chyba doga argentyńskiego, pies jest na liście tych agresywnych, ale agresji to w nim nie ma, Mają go już chyba z 10 lat.

Gość cytuje cytatdclkdnwledew
American staffordshire terrier jest dynamicznym, odważnym i energicznym zwierzęciem, stąd ma on dużą potrzebę ruchu. Jego żywotność bardzo przydaje się na wsi, gdzie oczyszcza on teren ze szkodników. Ułożenie tego silnego psa polega na podporządkowaniu go przewodnikowi od szczenięcia. Ma on skłonność do bójek ze względu na pierwotne przeznaczenie, toteż szczenięta należy od początku uczyć przyjaznych kontaktów z innymi psami. Amstaffy wymagają bliskiego kontaktu z właścicielem.

Gość ewfelfmerlfmle
W Wielkiej Brytanii istnieje zakaz posiadania oraz wwożenia amstafów

Gość kilka sldkd
Pies fakt ładny, jednak... z psem jest jak z otwieranym nożem. W sprawnych rękach osoby o odpowiednim nastawieniu, nie zrobi krzywdy...JEDNAK i mi zdarzyło się że takowy nóż się otwarł sam z siebie i prawie mi się wbił w jamę brzuszną... jednak jestem za wycofaniem z hodowli "dzikiej" agresywnych ras psów, mimo wszystko.

Gość mamaaaa37
Chcemy jesli już pieska to z hodowli takiej prawdziwej, rodowodowej. nie pseudo

Gość mamaaaa37
chce tego psa zeby straszyc nim syna bo sie nie uczy

Gość mamaaaa37
jasne

Stuknijcie się ludzie w łeb, czy ktoś kto się tu wypowiadał miał styczność z tymi psami? Miał takiego psa w domu? Mieszkał z nim pod jednym dachem?