Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inessa20

nienawidze Tuska

Polecane posty

i mam nadzieje ze go wreszcie wyrzuca, sprzedal pol Polski i chce kolejne, doprowadzil kraj do dziadostwa, podniosl wiek emerytalny do 67, wprowadzil drugi kierunek studiow platny, podniosl podatki, zniosl znizki internetowa i inne., sprzedal stocznie , jest bezrobocie zero perspektyw dla mlodych ludzi a jak Kaczyński otwiera oczy Polakom to nikt nie chce go słuchac tylko chwali tego JEBA** EGO tuska.. ludzie spojrzcie co sie dzieje z naszym krajem a wszystko to wina tego PO I donalda tuska... kto wogole na niego glosowal powinnien sie wstydzic...

Gość strzelczyni
spokojnie, niedługo zastrzelę tą rudą mende :) czekam na odpowiedni moment :classic_cool: ku chwale ojczyzny 😠

Gość tygrysek xxxxxx
a kto go lubi ??????????

zlodziej i glupi szwab, nikt go nie chce juz dawno powinien podac sie do dymisji, a jego syn widac ze wdal sie w tatusia sporo nakradl bo niby gdzie sa pieniadze z Amber Gold, przeciez nie wyparowalyjak juz zostaly skradzone przez prezesow gdzie jedym z nich jest syn Donalda.. jaki ojciec taki syn.. zal.pl

Moja droga Polska jest sprzedawana od czasu kiedy mamy kapitalizm. Nie mamy niczego to nie tylko wina Tuska ale i pozostałych rządzących. Należy cofnąć się wstecz. Nie mamy nic kompletnie nic. Ale za to mamy wspaniałe centra handlowe, markety które nie płacą podatku bo są zwalniane. Jak mała firma ma zatrudnić pracownika płacić Zus jak nie wygra z gigantem. Później zmieniają tylko nazwę, a kasa idzie gdzie na zachód do Anglii, Niemiec czy Hiszpanii. To śmieszne, że Polska w której mamy super warzywa czy owoce sprowadza chiński czosnek, jabłka itp.

mam nadzieje ze ktos sie wreszcie poswieci i go udupi... jestem pewna ze Kaczynski zna jego slaby punkt ale nie ma wystarczajacego poparcia by go zdemaskowac bo tylko by sie to obrocilo przeciwko PISowi... i afera ze Smolenskiem tez wina Tuska. jakby byl czysty to by przyjal pomoc USA i wzial nagrania z satelity ktore USA chcialo nam udostepnic na ktorych ponoc wszystko jest ale on jednak podziekowal i powiedzial ze sami sobie to wyjasnimy razem z ruskimi,, a ruscy cala sytuacje maja gdzies i trzymaja strone Tuska i nawet pomieszali zwloki w trumnach...

Należy się cofnąć znów w przeszłość kiedy spadł ił 62 z Jantar później następny jeszcze z większą liczbą pasażerów w Kabatach. Ruscy absolutnie zaprzeczyli, że to ich wina! dopiero kiedy im pokazano czarno na białym że ich silniki to olbrzymia wada konstrukcyjna to wtedy już nic nie mówili. Słowa przepraszam nie powiedzieli.

Komentarz wielokrotnie usuwany z forum. "Gdzie są pieniądze Gdzie są pieniądze ze składek emerytalnych? Trochę dużo czytania, ale to są fakty! Warto czasem myśleć samodzielnie. Rządowe statystyki mówią, że średnia pensja w Polsce to ok. 3600. To znaczy, że średnie składki emerytalne to 703,08 zł miesięcznie - procent składki emerytalnej do ZUS jest stały, określony ustawowo. Liczba pracujących na koniec II kw. 2011 to 16,163 mln. Możecie te dane sami zweryfikować przeglądając oficjalne strony rządowe, sięgając do oficjalnych statystyk GUS. Miłej zabawy. Ale co z tego wynika?? BARDZO WIELE, a właściwie BARDZO DUŻO. Dużo czego?? PIENIĘDZY, oczywiście. Pomnóżcie urzędową i oficjalną liczbę zatrudnionych i oficjalną i bardzo urzędową średnią składkę emerytalną do ZUS. Powinno Wam wyjść miesięcznie 11 375 519 400 zł, czyli ponad jedenaście miliardów trzysta siedemdziesiąt pięć milionów. To gigantyczne pieniądze, a jest to tylko składka emerytalna. Bawmy się dalej: pomnóżcie to razy 12 miesięcy, a wyjdzie na to, że w skali roku jest to 136 506 232 800 zł. Kończą się Wam okienka w kalkulatorze? Mnie też. Zatem powiem, że jest to słownie ponad 136 miliardów 506 milionów zł w roku. Mamy w Polsce około 5 mln emerytów, dokładnie - w marcu 2011 było ich 4,979 mln. To znowu wg. oficjalnych, rządowych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk. Rencistów nie liczę, bo już na pewno nie zmieszczą mi się w kalkulatorze, a poza tym - na nich jest OSOBNA składka!!!. Wychodzi mi zatem na to, że rocznie jest to średnio 27301 zł na emeryta, czyli miesięczna emerytura średnio powinna wynosić 2275,00 zł. Tymczasem średnia emerytura - znowu wg rządowych, oficjalnych i jedynie słusznych i poprawnych statystyk wynosiła w tymże marcu 2011 zaledwie 1721,00 zł. Czyli o 554 mniej niż wynika ze składek wyliczonych na podstawie danych statystycznych rządu RP, GUS, ZUS, KRUS i każdy inny SRUS. Jak policzycie dalej, to wyjdzie Wam NADWYŻKA rzędu 32% w stosunku do wydatków na emerytury (czyli średnio ZUS jest na plusie około 2,5 miliarda zł miesięcznie, czyli 30 miliardów rocznie!!!). Tymczasem, rząd ubolewa, że budżet dopłaca ponoć do emerytur dziesiątki miliardów rocznie. Jesteście zdumieni?? To przeliczcie jeszcze raz. Też liczyłem, bo nie wierzyłem. Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. Gorzej: dopuszczam możliwość, że łże więcej niż jeden, a nawet że łżą wszystkie wymienione instytucje. Taki jest mój wniosek. Ale jest też PYTANIE: co dzieje się z nadwyżką??? I takie są wnioski wynikające z oficjalnych danych statystycznych. Chyba, że Rostowski przesłał sfałszowane dane do GUS, wszak to, używając eufemizmu, mistrz kreatywnej księgowości. Załóżmy jednak, że dane oficjalne są prawdziwe, a więc wnioski zeń wynikające także. Proszę sobie wyobrazić, jaka gigantyczna nadwyżka powstanie przy wydłużeniu czasu pracy potrzebnego do osiągnięcia wieku emerytalnego. Oczywiście, pracy tej i tak nie ma, a bezrobocie zamiast maleć wciąż rośnie, co również potwierdzają dane oficjalne. Na co ma pojść taka nadwyżka?? Na zrzutkę na Greków?? Włochów?? By żyło im się jeszcze lepiej?? Gdzie jest kasa!!! Jeśli tak jak ja, jesteś przeciw kłamstwom rządzących, to proszę skopiuj to na inne fora, aby jak najwięcej osób mogło to przeczytać, zanim zostanie usunięte. Ludzie kiedy w końcu wyjdziemy na ulice i zaczniemy walczyć o swoje? pieniądze???""

taki Tusk zły? jakby naprawdę chciał być zly to w dobie kryzysu i braku pieniedzy w budzecie by sie ostro wzial za dluznikow roznych, widniejacych w rejestrach, nie placacych rat, mandatow, abonamentow itp. i zlicytowac towarzystwo in won na bruk a pan Tusk z milosci i milosierdzia do elementu , ktorym przyszlo mu rzadzic nie robi tego

Gość fdgddd
te, gutek... a co mają raty w markecie do budżetu? :D

Gość zapomniałeś w tym tekściku
o np spłatach długów, zaciągniętych kredytach, obsłudze całego rozbuchanego zusu, o rentach, zasiłkach itp, itp myslenie nie boli. włącz je. o o Wniosek jest taki: ktoś z trójki: GUS, ZUS, Rząd RP łże. ŁŻE W BEZCZELNY SPOSÓB. >>> wniosek jest inny. nie masz pojęcia o tym o czym piszesz czyli wychodzisz na niedouczonego durnia.

Gość autorko żal
że dałaś się zmanipulować... Polskę sprzedawali wszyscy.... wszystkie opcje polityczne, może pewne rzeczy są nieudane, ale kieruje ta dziurawą łajbą najlepiej jak to możliwe... nie mogę pisać ze szczegułami, ale klęską dla Polski gorszą od 7 plag egipskich byłoby dojście ojca rydzyka czt.pis do władzy... jak to powiedział, już chyba ich klasyk jacek kurski ,, ciemny lud wszystko kupi...,, MIałem nadzieję, że społeczeństwo tym razem nie będzie jak stado baranów i powie dość tej kanalii w momencie zawłaszczenia Krzyża i niewyobrażalnej pogardy okazanej w momencie ogłoszenia pochówku na Wawelu..., szkoda słów... ale czego można spodziewać sie po.. no włąśnie, jak go nazwać... niech będzie człowieku, który przeżył żekomo największą tragedię a już w pierwszym tygodniu od tragicznej śmierci najbliższych zajął się polityką i kandydowaniem... to jest chore i brak słów w słowniku ludzi cywilizowanych na takie zachowanie... najbardziej szkoda mi, że zmanipulowanych starszych ludzi... i aby rozwiać wątpliwości... nie jestem zwolennikiem PO, wręcz przeciwnie, za co bardzo mi wstyd, byłem wyborcą pis... gorzej, nawet byłem jednym z tych, którzy z jarkiem i całą obłudną bandą paliłem kukłę pod Belwederem... sądzę, że wiecie kiedy to było... pozdrawiam i wybaczcie literówki, ale nie chce mi się sprawdzać tekstu... pozdrawiam... szkoda, że koniec już bliski. Pamiętajcie, jak mówi powiedzenie ,, z pustego i Salomon nie naleje...,, nie ważne jaka ekipa partyjna i tak nie ma już co sprzedawać. Wstyd mi, bo moje pokolenie wyprzedało Polskę/ponadpartyjne kur..two, wszyscy to robili/ nie wierzcie nikomu, a już napewno nie gębie pełnej pustych frazesów. Ile lat już są posłami... no ile? Nikt z nich nie ma moralnego prawa do krytyki tzw. opozycji. Wszyscy byli u władzy ito nie raz. Nam robią pokazowe spektakle, a jak kamery gasną są koleżkami od szkalnki.

Gość Lady Diva 68
Mam to w dupie. Idźcie na Belweder, albo na Kowno, albo gdziekolwiek. A Kaczyński z Ziobrą niech sobie założą własny kraj gdzieś w Korei Północnej, ale niech się wreszcie ta awantura skończy!

Gość w górę bo ważne
up up up

Gość jak on odejdzie to
nic się nie zmieni. może za to być gorzej.

Gość a co dobrego zrobil kaczynski?
kryzys jest na calym swiecie. Nie podniesie sie wieku emerytalnego - nie bedzie kasy na emerytury- proste? Tusk tu nie ma nic do rzeczy. Bardzo dobrze,ze drugi kierunek studiow jest platny, przynajmniej ludzi sie zastanowia, czy im potrzebny ( z pierwszym wlacznie), dalej nie chce mi sie czytac, poczytaj gazety SWIATOWE i zobacz jak wyglada ekonomia nie tylko w Polsce i DLACZEGO.

Gość inessa20, chwała Tobie
Będzie dużo lepiej, bo nie będzie dyktatora. Nie będzie kto miał się głupio śmiać i wprowadzać wyssane z palca chore ustawki, jak to robi tusk!

Gość żadne chore. sa potrzebne
dla funkcjonowania państwa. a śmieje się z takich oszołomów jak ty i z ich durnych tekścików

Drugi kierunek jest płatny, ale to nie Tuska zasługa, a minister Kudryckiej. Ona ten pomysł dała i sprawdził się - po prostu. Z kolei minister Kudrycka nie jest winna zamknięcia renomowanej i świetnej uczelni AHE. Owszem, ona wydała polecenie jej zamknięcia, ale to dyktator Tusk jej nakazał!!!

Gość zażyj pastylkę, zażyj pastylkę
zażyj pastylkę

Śmieje się jak idiota, bo normalnym uśmiechem nie da się tego nazwać! Jego ustawki SĄ CHORE, nikt mu nie kazał podnosić wieku emerytalnego i nakazywać facetom pracować do śmierci (nie wiem czy wiecie, ale faceci żyją średnio do 60-65 roku życia!!). To gnój nie premier, powinno się z nim raz na zawsze zrobić porządek !!!

Gość KARA SMIERCI dla von Tuska !!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość we wszystkich krajach
Unii sa podnoszone granice wieku emerytalnego. tego nie wymyślił Tusk.

Gość Każdy kto szanuje Tuska to dno
Ktoś kto uznaje tuska i mu nie przeszkadzają jego rządy, ma po prostu zryty pogląd na politykę i tyle. Natomiast ludzie co szanują to rude dno i ścierwo i uważają że jest bardzo dobry, a co gorsza są jego fanami, to nie ludzie a CHWASTY !!! Tusk to największy skurwiel w historii RP zaraz po Adolfie Hitlerze i zasługuje na życiową tragedię. Powinna go spotkać jakaś kzrywda, może nie tyle co śmierć, ale choćby wypadek jakiś i całe życie spędziłby na wózku albo przykuty do wózka! To może by w końcu gnoja nauczyło !!!

Gość zażyj pastylkę, zażyj pastylkę
zażyj pastylkę, zażyj pastylkę , zażyj pastylkę

Gość Tusk to jeden z najlepszych
premierów po 1989 roku. A jego rząd jest najlepszy od tego samego czasu.

Gość Każdy kto szanuje Tuska to dno
hahaha najlepszy premier do wyzywania i gnojenia to z pewnością :P

Gość Tusk powinien jeździć na wózku
Faktycznie, najlepszym lekarstwem na tą mendę byłby jakiś poważny wypadek samochodowy, żeby go uratowali, ale całą resztę życia przejeździłby na wózku - to by dyktatorka nauczyło !!

Gość Nikogo nie wyzywa
ani nie gnoi. Przestań zmyślać.