Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uk2012

Ciaza w uk

Polecane posty

Gość uk2012

Kobetki mam pytanie w ktorym tygodniu ciazy poszlyscie do przychodni?

w 6 ;) zapisała ciążę i kazała czekac na skan ktory byl wyznaczony w 13tyg przez ten czas zylam wiedza ze jestem w ciazy jedynie po pozytywnym tescie.

Gość uk2012
No wlasnie mnie zaczal sie 6ty tydzien i chyba jeszcze poczekam bo nie ma sensu tak wczesnie, rodzilam juz tutaj corke w 2010roku ale wiadomo do drugiej ciazy troche luzniej sie podchodzi wiec wybiore sie z 2 tyg bo i tak na scan bede czekac, dzieki Aga.

jesli wytrzymasz to niema sie co spieszyc ja nie wytrzymalabym tak długo hehe

Gość taka jedna przypadkowa
ja w pierwszej byłam w 6tyg a w drugiej w 9tyg:) Na USG poszłam niby dzień przed 12tyg a okazalo się że to 13 i 1 dzień :D

tak jak dziewczyny pisza...ja tez poszlam na przelomie 6-7 tc i to tez po to tylko by mi GP na slowo uwierzyl ze jestem w ciazy...nie zrobil m zadnego testu

czesc dziewczyny, ja w uk przeszlam przez 2 ciaze i teraz jestem w 3. dwie pierwsze zakonczyly sie poronieniem w okolicach 7-9 tc, teraz jestem w 7 i strasznie sie boje, pierwsza kwiecien 2011 byla zgloszona do gp w 5tc, na spotkanie z midwife mialam jakos w 8tc mowilam jej ze plamie brazowo powiedziala ze to normalne, kilka dni pozniej zaczelam krwawic pojechalam na szpital i mi powiedzieli ze do 12 tc to oni nie ratuja bo to za wczesnie i ze widocznie tak mialo byc i w 12 tc kazaly mi na usg isc i pani stwierdzila ze wszystko sie ladnie ''wyczyscilo'' i ze powinnam sie cieszyc bo jestem mloda i nie musza mnie ''skrobac''. w drugiej czerwiec 2012 zgloszona ok 6tc, plamienie w 9tc pozniej krawienie i usg ze pusto w brzuszku. masakra, 2 tygodnie krwawienia, zeby zatrzymac krwawienie zaczelam uzywac plastrow evra i przestalo leciec. ponosilam zestaw plastrow na miesiac i przed sierpniowa @ odkleilam i juz nie uzywalam, a w moje urodziny 11.09 okazaly sie 2 kreski na tescie, poszlam do gp a on mnie skierowal na wczesniejsze usg i w 6tc zrobili mi scan i moje malenstwo ma 2.9mm i widzialam bijace serduszko. teraz nastepne mam 15.10, mam nadzieje ze bedzie dobrze

Gość Czkawka po obiedzie
troszkę masakryczne to podejście do ciązy w anglii..ja rozumiem że wiele ciaż się kończy tak jak się kończy i tak ma być, ale czasami nieutrzymanie zarodka to efekt zaburzonych hormonów a nie wad zarodka i rzeczywiście wystarczy niewiele by zacząć ją pomyślnie ... życzę Wam powodzenia!!!!

Hej ja jestem obecnie w 10 tyg a ciaze zglaszalam w ok 5 i gp tez mi na slowo uwierzyl wypelnilam formularz by zarejestrowac ciaze i czekalam na list od midwife niestety kilka dni pozniej zaczelam plamic a potem krwawic pojechalam do szpitala gdzie stwierdzili ze jesli ciagle mnie nie zalewa i nie musze co chwile zmieniac podpasek to nic sie nie dzieje zapisali na usg za tydzien gdyz byla to jeszcze mala ciaza a po za tym w ten dzien co ja bylam(a byla to noedziela) pracowania byla zamknieta...tak wiec pojechalam w wyznaczonym terminie na Early pregnancy unit na scan byl to 6w3d cizy gdzie stwierdzono 2 zarodkia skad to plamienie bylo nie wiadomo jeden byl wiekszy ale powiedzieli ze to nie szkodzi 2 tygodnie pozniej kolejneusg..na poczatku 8 tc spotkanie z midwife wypelnianie papierkow i pobieranie krwi 8w3d kolejne usg okazalo sie ze dziecko jest juz jedno a kolejna wizyte z midwife mam 2.11 na ktorym bedzie poloznik tzw OB zastanawia mnie tylko to czy w 12 tyg bede miala usg w szpitalu mowili ze zadzwonia wiec jak narazie u mnie to tak wyglada:)

Gość uk2012
Kochane wspolczuje wam tych przezyc tutaj ja z piewrwszej ciazy tu i porodu jestem bardzo zadowolona ale to tylko dlatego ze bylo bezproblemowo i daj Boze zeby tym razem tak bylo;-) A wszystkim ciezaroweczka zycze zdrowka i powodzenia!