Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1241547877978787978978

znawczyni..obiad !!!!!!!!!!!! pomocy i to szybko :)

Polecane posty

Gość 1241547877978787978978

mam pyrki i mam bakłażana... chcę coś dokupić jakieś mięso czy coś.. co mogę z tego zrobić?? i do tego ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1241547877978787978978
dobra widze że sama bede kombinowac co z tego bakłażana

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zapytaj Google'a
a w ogóle to bakłażany lepiej wyglądają niż smakują

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybko szybko szybko
zrob roladki z baklazana. Kup szynke i mozarelle. Pokroj baklazana wzdluz, zgrilluj albo obsmaz na patelni (wczesniej namaczanie w slonej wodzie by wypuscil goryczke), potem ukladaj na to plaster wedliny i kawalek mozarelli, posmaruj wczesniej sosem pomidorowym i zawijaja. I ukladaj do naczynia do zapiekania ciasno. Zapiekaj 20-30 minut, mozesz to posypac parmezanem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1241547877978787978978
usmażę zwyczajnie w plastrach - będę to robić po raz pierwszy.. tylko nie wiem czy to pasuje do ziemniaków i do mięsa jakiegoś..no i jakiego..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybko szybko szybko
a papryki mozesz tez nafaszerowac oczywiscie. Kup mieso mielone (mozesz je tez uzyc zamiast wedliny do baklazanow). Do tego ryz i tym faszeruj papryki.... Jesli nie to zrob po prostu te baklazany i do tego smazone czy grillowane papryczki. Potem wsadz do octu i do lodowki, tez beda dobre jako dodatek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szybko szybko szybko
jesli baklazany maja byc dodatekiem to smaz je pokrojone w kostkach (moze byc z ta papryka) i troche do tego pomidorow z puszki dodaj i cebule...pasuja pasuja i sa bardzo dobre,takie duszone.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1241547877978787978978
ale ja je usmażę zwyczajnie w plastry i na patelnie..nie mam czasu na takie zabawy i kupowanie kolejnych rzeczy mam na głowie dużo gości do czwartku i chce dokupić tylko jakieś mięso.. ale czy pasuje bakłażan do pyrów??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 1241547877978787978978
ale namaczać je wcześniej z solą?? a potem je kroić w kostkę i razem z papryką je usmażyć?? czymś doprawić?? na oleju smażyć?? dusić jak to się robi ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moussakaaaa
Najlepiej zrób mousakkę - dokupisz tylko mięso mielone i będziesz miała bardzo sycącą zapiekankę :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×