Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Bruna

Czy to normalne?

Polecane posty

Gość Mama Bruna

Jak w ciągu dnia zasypiają wasze niemowlaki? Czy mają jakies specjalne wymagania? Np. bujanie? Czy to normalne ze móje 7miesieczne dziecko zasypia leżąc przy mnie na boku z tel w rączce z wł muzyka,ja klepie go delikatnie po nózce w rytm muzyki a on lezy jak zahipnotyzowany i po 10-15min zasypia...

Gość onomatopeja888888
pytasz czy to normalne, to pisze: Nie, nie normalne. Normalnie dzieci tak nie zasypiają.

Gość głupota tej laski poraża
Moja córka zasypia i zasypiała wcześniej , tylko w obecności mojej lub męża.Włączamy jej kołysankę, przytulamy się i idzie spac.

Gość kucyk pony
a ja po prostu odkładam synka do łóżeczka i on idzie spać. Tak było od samego początku. Dziś ma już 13 miesiecy

Gość oponnka
Ani normalne,ani nienormalne. Lubi zasypiac przy muzyce i majac sotyk,wiec taki macie rytual. Jakbys go przyzwyczaila do czegos innego,co tez lubi,to by mial inny nawyk. Moja corka miala faze na zasypianie taka,ze lezala kolo mnie,moje ramie pod jej karkiem i tylko tak. A potem nagle sie znudzilo -ale tak chciala przez ladne pare miesiecy. Teraz klade ja do jej lozeczka i daje moja dlon,ona sie nia bawi i zasypia. Ja w twoim rytuale nic zlego nie aidze,no moze poza tym,ze komorka tofale itd.,ale jak mu zabierasz telefon po zasnieciu,to nic mu nie bedzie. Mozesz mu ewentualnie dac jakas zabawke o podobnym ksztalcie do reki,a muze dalej puszczac z lomorki

Gość oponnka
Aha -kazde dziecko jest inne. Teraz bym ja mogla polozyc do lozka i pojsc,zasnelaby sama -ma poltira roku. Ale wczesniej musial ktos byc przy zasypianiu,bo inaczej sie darla jakby ja ktos ze skory obdzieral. Nie mozna sie dac dzieckh sterroryzowac,ale tez jakos trzeba wyjsc naprzeciw,a nie przepychac swoja wersje na sile i obojetne jakim kosztem.kompromis,jakies satysfakcjonujace wszystkich rozwiazanie,a nie z kolei tresura ze strony rodzicow. Jesli dziecko lubi od poczatku samo zasypiac,to nie widze przeciwwskazan,tylko nie kazde lubi

Gość ewaabra
Pierwszy rok życia dziecka - Autor: Heidi Murkoff, Sharon Mazel http://allegro.pl/murkoff-pierwszy-rok-zycia-dziecka-tania-wys-nowa-i2632537172.html Kontynuacja słynnego poradnika "W oczekiwaniu na dziecko". Zawiera niemal wszystko, co powinni wiedzieć rodzice o pierwszym roku życia dziecka. Wstęp i konsultacja naukowa prof. zw. dr hab. n. med. Marian Krawczyński, dyrektor Instytutu Pediatrii Akademii Medycznej im. K. Marcinkowskiego w Poznaniu. Najpopularniejszy poradnik dla matek i ojców w Polsce - 160 tys. sprzedanych egzemplarzy. Znakomite źródło informacji na temat: - rozwoju dziecka w czasie pierwszych 12 miesięcy życia, -karmienia piersią, -odżywiania i pielęgnacji, -wyboru lekarza, -noworodków o niskiej masie urodzeniowej, -chorób wieku dziecięcego, -podróżowania z dzieckiem -rozdział dedykowany mężczyznom pt. "Zostajesz ojcem". Książka udzieli odpowiedzi na dziesiątki pytań dotyczących pierwszych 12 miesięcy życia dziecka: -Czy moje dziecko rozwija się prawidłowo? -Dlaczego warto karmić piersią? -Czy moje dziecko jest poważnie chore i kiedy powinnam wezwać lekarza? -Czy jestem dobrą matką? -Co zrobić, aby dziecko przespało spokojnie noc? Cena rynkowa: 55,00 zł NASZA CENA: 41,50 zł -Kiedy można ponownie rozpocząć współżycie?