Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elka7700

Bóle brzucha po śniadaniu...

Polecane posty

Gość Elka7700

O co może chodzić? Zawsze, jak mam gdzieś rano wychodzić, jem spokojnie śniadanie i po kilkunastu minutach zaczyna mnie boleć brzuch, ściskanie na dole, nagła chęć wypróżnienia. Nie rozumiem skąd to się bierze, nie stresuję się ani nic z tych rzeczy. To trochę kłopotliwe ale na szczęście gdzieś po godzinie przechodzi, co można na to poradzić?

Gość Mała czarna kawka 22
To może być zespół jelita drażliwego. Spróbuj zrobić kuracje z jakiegoś probiotyku np miesiąc. Np. Bactilac albo Lakcid. I melise pij. Tak mam zawsze jak ide na studia..nawet jak nie ma kolokwiu. Dobrze ze zjazdy są co 2 tygodnie. Miałam tak też całe LO i nic nie pomogło. Przestało jak LO sie skonc\zyło. Lekarz mówił że to jelito drażliwe, nie ma lekarstwa tyllko zmiana trybu zycia i leki pomagające dbac o dobrą flore bakt. w brzuchu.

może na tle nerwowym coś, denerwujesz się, bo musisz wyjść, jesz śniadanie, potem jest ci niedobrze lub musisz iść do toalety, może też być zespół jelita drażliwego, możesz spróbować poratować się probiotykami, pić np. lactoral rozpuszczony w wodzie, wspomaga pracę jelit, przywraca ich prawidłową mikroflorę

Gość czlowiek.pasozyt
pasozyty albo lamblie lec jak najszybciej zrobic 3 rzeczy posiew kalu + pasozyty + GSA lamblie prywatnie koszt 80zl zacznij od tego, jak bedzie czysto to mozna stwierdzic ze zespol jelita drazliwego pasozyty i lamblie atakuja po jedzeniu gdy dostarczysz im posilku swiezego u mnie tak jets 2 razy w roku i musze sie leczyc

Dokładnie, ja też obstawiam, że to jakieś rodziaj pasożytów, przedstawiasz typowe dla nich objawy.

Dodam jeszcze że zespół jelita nadwrażliwego jest bardzo często mylony z chorobami pasożytniczymi, bo objawy są niemal identyczne.

Gość Elka7700
miałam badania robione pół roku temu (a objawy mam wiele dłużej) i nic nie wyszło. Nie stresuję się wyjściem, czym mam się stresować, że idę spotkać się ze znajomą czy do kościoła (tak jak pisałam, to się dzieje tylko wtedy, kiedy mam gdzieś z rana wyjść, gdy nie muszę to jest w porządku)? Tło psychiczne odpada. Mama mi mówiła, że ojciec też ma tak czasami, może to jakieś rodzinne? Albo jednak ten zespół jelita nadwrażliwego... Może spróbuję z tymi probiotykami.