Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yorunia1

co myślicie o yorkach ?

Polecane posty

Gość titanicum
to takie nie wiadomo co ni pies ni wydra :) już koty lepsze kup sobie pięknego syjama :D

Gość yorunia1
ale koty nie są tak fajne jak psy :) nie przytulają się i nie są w ogóle tak związane. Miałam kiedyś kota jak byłam mała i nie za bardzo mi się to podobało ;)

Zależy od charakteru psa. Są to psy napewno bardzo energiczne, idealne do sportów agility. York, który nie może wykorzystać swojej energii staję się nieznośny i szczekliwy. Bywają złośliwe, mogą ugryźć. Nie można zapomieć, że to są terriery czyli psy dość trudne w ułożeniu. Konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja bo inaczej york wejdzie nam na głowę. Poza tym są wielkimi pieszczochami :)

Gość g herexrh 4ty
nie lubię małych piesków, kojarzą mi się z różowymi paniusiami ;o

Gość efd4e
nie znam się ale są słodkie:DJAk chcesz mieć takiego malutkiego pieska to czemu nie

Gość ja mam yorka
ale mi sie chyba wyjatkowo ciapowaty trafil :) owszem, pieszczoch to on jest, lubi sie przytulac, bawic ale.... to tez leniuch straszny :) calymi dniami wyleguje sie na kanapie i moze spac, szczeka tylko wtedy gdy zobaczy innego psa lub kota - jak dzwoni dzwonek do drzwi to biegnie do drzwi ale nie szczeka nigdy mi niczego nie zniszczyl, nie pogryzl, szybko nauczyl sie zalatwiac swoje potrzeby na zewnatrz od poczatku wzielam sie za niego i uczylam co wolno a czego nie. zreszta na poczatku slowa NIE WOLNO byly przeze mnie wymawiane non stop :) ale dalo rade go porzadnie wychowac :)

Owszem słodkie, ale nie zapominajmy, że jest to pies, że jest to terrier i trzeba go prawidłowo i konsekwentnie ułożyć, aby czerpać przyjemność z posiadania takiego psa. Przede wszytskim nie nosić psa na rękach. Pies wtedy próbuje nas zdominować, sądząc że jest równy z nami :)

Gość yorunia1
a co myślicie o jamnikach ? wiem że nie modne i obciach ;) ale one tak mi się zawsze podobały :) chce małego psa i tak się waham york maltańczyk jamnik , oczywiście rodzinka nie chce słyszeć o jamniku, te z rodowodem są przeraźliwie dłuuuugieeeee

Gość joij
a co ty patrzysz na modę jak psa kupujesz?Ważne że ci się podoba przecież to żywa istota a nie rzecz co ma być modna a jak się znudzi to do kosza