Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betssy

Ile płaciliście/ będziecie płacić za osobę na wesele?

Polecane posty

Gość betssy

Jestem w trakcie początków organizowania naszego ślubu i wesela :) Sytuacja nie wygląda lekko, bo zarówno ja, jak i narzeczony, mamy bardzo małe rodziny i po podliczeniu właśnie osób z rodziny oraz przyjaciół wychodzi nam maksymalnie 80 osób. Ciężko nam jednak znaleźć salę na takie nieduże przyjęcie :( Możecie coś polecić? Najchętniej Warszawa centrum, ale mogą być też okolice. Ile płaciliście za talerzyk i co wchodziło w cenę?

Gość zabijam głupotą
weź kilkadziesiąt osób z łapanki jak masz stresa, że zbraknie i będzie beka

Gość betssy
Wypowie się ktoś? :)

Gość kobietatakajednap
U nas koszty w restauracji to ok 170 zl za osobe(samo jedzenie) + osobno będziemy płacić za ciasta :), do tego alkohol, napoje, ustrojenie sali i poprawiny to koszt osobny (dodatkowy)

Gość betssy
A ile dań ciepłych?

Gość kobietatakajednap
Obiad, kawa, zimny bufet, pozniej znowu kawa, i nastepnie ciepły posiłek tzn śniadanie czy jakos tak :)

Gość PRACUJE BO MUSZE
nie rozumiem po co komu takie wydatki...

Gość betssy
Hmm to nie za mało? Oferta, którą my dorwaliśmy to 230 zł od osoby (5 dań gorących, przystawki, owoce, napoje nielimitowane). Za dodatkowe 30 zł od osoby organizują alkohol bez limitu. W cenie oczywiście apartament i pokrowce na krzesła

80 osob to duzo! ja nie rozumiem jak nie mozesz znalezc miejsca na wesele w warszawie, przeciez takich sa setki!

Gość kobietatakajednap
Tak, te 170 to tylko za same dania ciepłe i zimny bufet, a ciasta to koszt osobny

Gość kobietatakajednap
Zależy co masz na myśli mówiąc 5 dań (zupa, danie głowne, tzw zimny bufet, pozniej znów jakiś żurek lub flaki i kolacja (lub śniadanie) taki posiłek już ok 2-3 w nocy po oczepinach, my jeszcze o polnocy zaserwjemy prosiaka z rusztu i w rogu bedzie stał wiejski stół..

Gość jqwkdjde
Zrobiłem największą głupotę życia, ponieważ dziewczyna zaprosiła mnie na wesele a się jeszcze do prezentu 100zł dołożyłem!!!!! Zapomniałem że osoba zaproszona nie płaci za wesele!!!!!

Gość betssy
80 maksymalnie- czyli w przypadku, gdyby była 100 % frekwencja. A to raczej sie nie zdarza... Liczymy się z tym, że pewnie z 10 osób nie dojedzie. Sale, które oglądaliśmy to zazwyczaj wielkie sale, które są w stanie pomieścić 200-250 osób. Więc łatwo się domyślić, że gdy na takiej sali umieści się mniej niż 100 osób to bedzie brzydka pustka. Nie mówiąc już o tym, że raczej właściciele dużych sal nie godzą się na tak małe uroczystosci. Nie ukrywam, że zależy nam, by sala była bardzo estetyczna. Byliśmy na jednej w jednej restauracji na 80 osób, ale była raczej w biesiadnym stylu, a my tego nie lubimy :(

Gość betssy
My właśnie stołu wiejskiego nie chcemy, bo robimy wesele w innym stylu. Ale myślę, że 5 dań ciepłych + zimny bufet starczy. Może zamiast wiejskiego stołu zrobimy tzw. słodki stół z muffinkami i innymi łakociami? :)

Gość kobietatakajednap
Jeśli mogę polecieć to może czekoladową fontannę i owoce :)

Gość betssy
Fontanny czekoladowe będą obowiązkowo :)

Gość kobietatakajednap
Albo stół z drinkami tzn różnego rodzaju alkohole, soki, napoje i przyrządy do robienia drinków, super sprawa:) parasolki te sprawy :)

Gość betssy
No właśnie myśleliśmy o barmanie :) Muszę wymyślić coś kreatywnego, bo mamy trochę za duży budżet jak na tak małą ilość osób :P A niestety mam wrażenie, że właściciele małych sal weselnych są nastawieni na "skromne" uroczystości, bo przyjęło się, że jak kogoś stać to robi duże wesele...

Gość baskinka20
Moja siostra od osoby placila 130 zl, wesele bylo organizowane w domu weselnym,bylo 6 dan goracych+ salatki,napoje,wedlina,pieczywo,owoce, ciasta i alkohol swoje,