Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfhjtyhgef

cos szybkiego i dobrego na obiad dla męża?

Polecane posty

Gość sdfhjtyhgef

wraca o 19, ostatnio bardzo mało gotuje bo jestem w ciazy i zle sie czuje, jak juz cos robilam to jakies makarony, no ale ile mozna to jesc, macie jakies pomysly?

Gość moze jakas zapiekanka ziemniac
zana? zupa jednogarnkowa typu zur wegierska leczo

Gość jakajataja
Canneloni :) makaron inaczej, ale genialny :) tylko pamiętaj o sosie beszamelowym- 2 łyżki margaryny rozpuść, dorzuć 3-4 łyzki mąki, dolek 3/4 szklanki mleka.... mniamuśne. Na canneloni wrzuć ser i powstanie serowy sosik :D

Gość zabijam głupotą
co masz pod ręką ?

Gość moze jakas zapiekanka ziemniac
no i sprawdza sie niesmiertelny pieczony kurczak z frytkami,lub schabowe z zasmazana kapusta

Gość dr s.Fiutancja od Satanaela
proponuję bigos na winie....to co sie nawinie pod ręke.

Gość PRACUJE BO MUSZE
ja w 20min wczoraj przygotowalam kociolek drwala hehhe maz byl wniebowziety a to takie nic, z resztek) zostalp mi troche smazonego mielonego, ugotowalam ziemniaki w kostke , podsmazylam, dodalam pomidory, ogorek konserwowy, papryke, cebule,pieprz, curry i maggi.posypalam startym serem zoltym.jadl az mu sie uszy trzesly.

Gość sdfhjtyhgef
no wlasnie wybieram sie do sklepu, bo prawie nic nie mam, wiec i tak i tak musze cos kupic, dodam ze za duzo nad garami nie moge stac bo odrazu mnie mdli...ahh

Gość jakajataja
Canneloni ;) mówię ci ;0 mąż, ojciec i brat zachwyceni, a to wybredne osoby ;) no, poza mężem ;) mielone+sos do spaghetti+1 jajko, makaron canneloni, mleko, mąka, margaryna(masło) :)

Upiecz pałeczki kurczaka w ziołach- robi się "samo", do tego frytki lub ziemniaczki i szybką surówkę/ mizerię. Prostota najlepsza skoro dawno nie jadł zwykłego obiadu :)

Gość sdfhjtyhgef
to z mielonym czy bez?

Gość sdfhjtyhgef
tak tylko gdzie ja kupie mięso?jak najblizej mam do tesco, nigdy tam nie kupowalam, hmmm....

Gość kjhfkshhgldhfs
zesrałem sie w gacie i zjadłem to

Gość jakajataja
no mielone kruszysz i smażysz na patelni, dodajesz przyprawy, potem fix do spaghetti, a na końcu roztrzepujesz w tym jajko i robi się fajne gęste. Potem to nakładasz do makaronu canneloni i układasz na blasze. Muszę się stykac ze sobą i z brzegami. Polewasz sosem beszamelowym, posypujesz serem. Zapiekasz ok. 30 minut. Pychota ;)

Gość Oliwkaaaa
Proponuje:makaron swiderki,mieso mielone z indyka,troche pieczarek,sos do spaghetti w słoiku,zielony groszek z puszki,pieprz,przyprawa maggi.makaron ugotowac,mieso i pieczarki podsmazyc wszystko do garnka podgrzac dodac ser zołty i gotowe.szybkie tanie i dobre;-)

Gość jakajataja
w tesco jest dobre pakowane mięso mielone z łopatki, chyba za 7 zł 500 gram. Dobre.

Gość sdfhjtyhgef
no nie wiem, zastanowie sie, moze jeszcze w tesco cos wymysle, musze wstac z lozka i sie ruszyc bo mąż niedlugo bedzie

Gość Oliwkaaaa
Lub:warzywa na patelnie podsmazone z piersia z kurczaka lub miesem mielonym i koncentratem i do tego np ryz;-)albo gulasz:fix knorr do gulaszu pol kg miesa np lopatki i kasza gryczana.super wychodzi ostatnio robilam przepis jest na opak.

Gość sdfhjtyhgef
ok dzieki, wieczorem napisze co zrobilam

Gość zabijam głupotą
ok, szczerze ? zrób mu loda 🖐️ :)