Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzia100

obawy, okres - ciąża?

Polecane posty

Gość zuzia100

Na samym początku bardzo proszę o poważne potraktowanie mojego problemu. Otóż sytuacja wygląda tak: 22 lipca bawłam się nieco z moim chłopakiem. Nie doszło do seksu, jestem dziewicą, miałam na sobie majtki(stringi), ale on nie. 13 lipca dostałam okresu( po 24 dniach, nieco wcześniej niż zwykle, ale jestem pewna, że była to wina zmiany klimatu). Kolejny okres miałam 24 sierpnia (po 32 dnaich) i już wtedy miałam wrażenie, że BARDZO się spóźnia. Cały czas po głowie chodziła mi CIĄŻA, która w mojej sytuacji byłaby końcem świata... odnajdywałam w sobie wszystkie jej objawy, mimo, ze tak naprawdę ich nie było... Dziś jest 1 października, a ja nadal nie mam okresu, który powinien pojawić się około 24-25 września. Co prawda cykle mam nieregularne, ale zazwyczaj była to kwestia 29,30,31 dni... Dziś mija 37dzień...mam od 2tygodni już bolące piersi, a od kilku dni bardzo nabrzmiałe, tak, jak to zwykle przed okresem.. Strasznie sie martwię, mam ciągle nadzieję, że okres już jest...jednak za każdym razem rozczarowuję się.. jestem bliska załamania.. :( czy ciąża jest możliwa? bardzo proszę o pomoc.

Gość zuzia100
bardzo proszę, pomóżcie mi, ja już tych nerwów nie mam siły na nic..

Gość Maraketta
Nie zachodzi sie tak łatwo w ciążę.

Gość zuzia100
a spóźniajacy się okres i nabrzmiałe bolące piersi? :(

Gość Czkawka po obiedzie
ale jak miałaś zajść w ciążę skoro jesteś dziewicą...czy coś źle zrozumiałam?

Gość zuzia100
jestem dziewicą, ale może jakimś cudem plemniki dostały się, ja już sama nie wiem, od zmysłów odchodzę...

Gość Czkawka po obiedzie
no właśnie jakimś cudem..a jedną maryję zawsze dziewicę jużmamy....i jezuska.... ile masz lat? Jak zakładam jakieś 14,16..porozmawiaj z kimś o biologii, bo widzę że z edukacją podstaw coraz gorzej, a podobno dzisiaj o wszystkim się wie ......

Gość zuzia100
wiem, w jaki sposób zachodzi się w ciążę, ale martwi mnie ten spóxnijący się okres i nabrzmiałe piersi :(

Gość zuzia100
wiem, w jaki sposób zachodzi się w ciążę, ale martwi mnie ten spóxnijący się okres i nabrzmiałe piersi :(

Gość zuzia100
wiem, w jaki sposób się zachodzi w ciążę, jednak martwi mnie bardzo ten spóźniający się okres i nabrzmiałe piersi :(

Gość zuzia100
pomóżcie, czy któraś z Was miała nabrzmiałe piersi podczas spóźniajacego się okresu?

Gość zuzia100
***tam nie 13 lipca dostałam, tylko 23, jest błąd

Gość jakiwózek
Niepotrzebnie panikujesz. Ciąża w Twoim przypadku nie jest możliwa. Nie ma cudów! Denerwujesz się i przez to spóźnia Ci się okres. Dla pewności zrób sobie test, wydasz niepotrzebnie te parę złotych, wyjdzie jedna kreska i na następny dzień dostaniesz okresu. A jak nie dostaniesz dalej to idź do ginekologa i się zbadaj. Obrzmiałe i bolące piersi u mnie zawsze zwiastowały nadejście okresu.. Często zaczynały mnie boleć na około 2 tygodnie przed.. Bardzo często mi się okres spóźniał i się rozregulował przez takie panikarstwo!!!

Gość zuzia100
trochę mnie pocieszyłaś :) dzięki :)

Gość Jtjtjtj
Nie martw sie w ciazy napewno bo tak w ciaze nie zajdziesz to nie takie proste nie jestes a okres moze spozniac ci sie od stresu czesto tak jest

Gość zuzia100
mam nadzieję, że okres się szybko pojawi...

Gość jakiwózek
Pojawi się na pewno :) Dla pewności zrób test, będziesz spokojniejsza! Bo dopóki go nie dostaniesz to w podświadomości będziesz schizować! Wiem co mówię ;) Przez jakis rok panikowałam.. albo zapalenie opóźniało mój okres albo panika.. A jak się zdecydowaliśmy na dziecko to zrobiliśmy to raz tak jak trzeba i się udało za pierwszym razem.. :D Także spokojnie! Kiedyś kochałam się z narzeczonym bez zabezpieczania bo nie lubilismy gumek, stosowaliśmy metodę "wyjścia przed wytryskiem".. własnie przez ten cały rok moich panik nie było nic! Więc kto tu jest hardcorem? :P Wiem co piszę kochana ;D

Gość zuzia100
no to rzeczywiście jesteś odważna :D Podziwiam Cię baaaaaardzo :) ja bym chyba ze strachu umarła, gdyby przyszło mi AŻ tak szaleć haha :D

Gość jakiwózek
To akurat była raczej głupota :)

Gość zuzia100
no z perspektywy czasu na pewno :)

Gość zuzia100
ehh, martwię się ciągle, testu nie zrobię, za bardzo się boję ;(

Gość siezastanawiam
co za ludzie??!! sama sie zastanow jak moglo dojsc do zaplodnienia i to bylo dawno!!

Gość killmee
Wkręcasz sobie, piersi bolą bo zbliża się okres a że się stresujesz to się spóźnia. Jak już ktoś napisał nie jest łatwo zajść w ciąże. Ja kocham się mężem w dni płodne i nic z tego nie wychodzi, eh no cóż jak się bardzo chce to nie wychodzi. Poczytaj sobie o dniach płodnych i zacznij swoją edukację bo z nią naprawdę kiepsko! Jak już bardzo chcesz sprawdzić to kup test i będziesz wiedziała,ale na 100% nie jesteś w ciąży chyba ze to jakieś cudowne poczęcie.

Gość dziewczyno do ksiazek!!!!
Z nich sie dowiesz,ze nabrzmiale piersi sa przed okresem!!!! Co za tepaki teraz w gimnazjach. Wrrr.

Gość ty to przemyśl
ja ka ciąza?bozzzzeeeeeeeeeeeeeeeeeee tylko dlatego,że on n ie miał gaci?

Gość zuzia100
mam okres, po 39dniach, spóźniany,ale jest uffffffff