Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gu17sia

praca licencjacka

Polecane posty

Witam! Mam problem związany z tematem pracy licencjackiej. Otóż mój promotor odrzucił mi pierwszy temat i powiedział, żebym oparła się na moim zakładzie pracy. Niestety praca ciekawa nie jest bo jestem menadżerem w restauracji McDonald's. Dodam, że studiuję rachunkowość, a szefowie nie bardzo godzą się na udzielanie mi szczegółowych informacji o swojej restauracji. Nie mam dostępu do innych firm, a wszędzie potraktują mnie tak samo. Czy może ktoś mi coś poradzić.

Gość jakajataja
Wymyślimy sensowny temat, nie ma co na forum pisać, możesz nawet połączyć ze swoją firmą, a dane wiesz... się znajdą.

potrzebuję taki temat, który będzie pasował do mojej specjalizacji - rachunkowości oraz nie będzie wymagał podawania przez licencjobiorce konkretnych kwot czy liczb

Gość dffdgdfgfh
ty wyzej, podobno masz firme, mozesz podac NIP i nazwe firmy?

Gość jakajataja
Napisz na maila to podyskutujemy, chyba że wolisz gg 3638122

Gość jakajataja
Może strategie finansowania przedsiębiorstw albo rzeczywiście Leasing jako alternatywne źródło finansowania działalnosci gospodarczej

ja nie chcę żeby ktoś mi tą pracę napisał. Chodzi mi o to żeby ktoś podsunął mi pomysł na temat.

Gość MamaCóreczki
Omg, a nie możesz po prostu konkretnych kwot i liczb wymyśleć?

mi głównie chodzi np o sposób rozliczania podatku we franczyzie oraz o sposób prowadzenia rachunkowości, bo na pewno trochę różni się to od wszystkich innych przedsiębiorstw

Gość jakajataja
No więc do tego tematu zasadniczego dopisz, ze na przykładzie przedsiębiorstwa XYZ..... McDonalds na przykład, skoro już musisz ;)

Gość dffdgdfgfh
"Jestem na tym rynku najdłużej, mam więc największe doświadczenie, największą renomę i najkorzystniejsze ceny Prace nie wymagają poprawek, poza kosmetyką " ona jest na tym rynku najdluzej a pisze od 7 lat, to 10 lat temu nikt prac nie pisal?

ok ale skąd ja wezmę te informacje? skoro moja szefowa nie chce mi udzielić takich informacji

Gość urzednik skarbowy....
no jak nie placi podatkow i nie ma firmy to niedziwne, ze za prace mgr bierze 500 zl :O to sie nazywa nieuczciwa konkurencja... ktos kto pracuje legalnie i ma firme bierze 2 tysiaki bo inaczej po prostu nie oplaci zusu...

Gość jakajataja
A sądzisz, że promotor pójdzie do McDonaldsa i zapyta o kwoty? To jest praca teoretyczna z elementem badań, ale nikt nie mówi, że masz podać rzeczywiste kwoty, bo ŻADNA firma nie ujawni Ci swoich dochodów. Improwizacja.

Gość jakajataja
urzędniku, jak masz 1 klienta na miesiąc za 2 tys, a ja mam 5 za 500 zł, to tak czy inaczej oboje opłacamy zus i US, ale trochę inaczej to wygląda. De facto, i tak jestem na przedzie. Pododawaj, wylicz. Wszak jeśli psoiadasz firmę, i trudnisz się pisaniem, musisz być swoim menadżerem i księgowym, prawda? Witamy w domu. Mi się opłaca brać mniej i mieć więcej ;)

jakajataja tylko że szefowa nic nie chce powiedzieć. Nie wiem nawet skąd zaczerpnąć informacje o samym funkcjonowaniu i sposobie prowadzenia rachunkowości we franczyzie. W necie nic nie znalazłam o tym.

Gość jakajataja
Literatura się kłania :) Ten mail, który masz podany, jest aktualny?

Gość urzednik skarbowy....
pisz co chcesz ale nikt nie napisze WARTOSCIOWEJ pracy magisterskiej w TYDZIEN, to NIEMOZLIWE, nie masz firmy i strasznie zaniżasz ceny, jak mozna pisać pracę magisterską za 500 zl? czy ty sobie zdajesz sprawe, że przez ciebie jakiś matoł będzie magistrem i to za marne 500 zl? lepiej mieć jednego klienta i porządnie napisać pracę za 2 tys niż czterech i napisac im pracę na odwal się, bo nie wierzę w wartosc tych twoich prac...

Gość jakajataja
dzięki Bogu. Toć Ty sąsiadów materacem musiałaś być i wiesz najlepiej co, gdzie, z kim i jak ;) A ten sklepikarz pod Twoim blokiem to tez udaje,że ma firmę i koncesję mu zabrali dawno ;)

Gość zZzniecierpliwiony
za mało inteligencji, żeby się zorientować, że program robi cenzurę na zapas w wyrazie chojność?? żenua.