Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiałabiii

nieśmiałość, fobia i praca

Polecane posty

Gość nieśmiałabiii

Mam pytanie do osób nieśmiałych z/lub fobią społeczną: Czy pracujecie? Moim problemem jest brak pracy pomimo ukończonych świetnych kierunków studiów. Myślę, że powodem braku pracy jest właśnie nieśmiałość i fobia. Jestem ciekawa, czy inne osoby nieśmiały i fobicy również mają trudności ze znalezieniem pracy.

Gość wezskuiolaaa9898
a szukasz pracy? ile masz lat? jakie studia?

Gość nieśmiałabiii
Szukam już długo. Skończyłam informatykę (Politechnika) oraz rachunkowość i finanse (Uniwersytet Ekonomiczny).

Gość wezskuiolaaa9898
ale chcesz znalezc czy sie boisz?

Gość wezskuiolaaa9898
hm?

Gość panna marianna
ja zaczelam pracowac wlasny rachunek w domu, tlumaczac dla biur tlumaczen i nie tylko. choc troche smialosci musze miec by upominac sie o platnosci:(( ale mimo wszystko kontakt jest glownie mailowy, nie musze martwic sie o lubienie/nielubienie ludzi z parcy no i nie musze znosic fochow szefa - bom szefem jestem ja. jedyne c z czym musze walczyc to organizacja pracy bo czasem zlecenia czekaja a mi sie nie chce do nich zabrac.

Gość wezskuiolaaa9898
tworca tematu uciekl

Gość Le Soldat
ja też mam takie odczucie, znam się na kilku rzeczach a nawet nie wysyłam CV bo nigdy nie spełniam wszystkich wymagań, zawsze dopatruję się że jest ktoś lepszy ode mnie i nie ma sensy wysyłać CV, a wiem że tak nie jest, na studiach też byłem dobry w kilku rzeczach, robiłem ludziom prace semestralne za hajs ale sam jakoś nie potrafię się przebić przez moją skromność czy nieśmiałość czy nie wiem jak to nazwać

Gość wezskuiolaaa9898
eh, czesto niesmiali sie marnuja

Gość panna marianna
nie marnuja sie, jezeli umieja wykorzystac to co umieja, w taki sposob ze pracowac na wlasny rachunek.

Gość Le Soldat
no właśnie, czuję jak bym nie pasował do tego świata

Gość Le Soldat
na własny rachunek to trzeba też biegać i załatwiać aby mieć zlecenia i do tego nieśmiałość nie jest sprzymierzeńcem

Gość panna marianna
No niestety jakies bariery trzeba pokonac. Inaczej to tylko pozostaje siedziec w domu i anrzekac. ja jestem niesmiala jesli chodzi o relacje miedzyludzkie, np w poprzedniej pracy ciezko mi sie bylo zgrac z zespolem, bylam taka indywidualistka. Jednak w momencie gdy pracuje dla samej siebie to pokonuje strach, niesmialosc i zalatwiam co trzeba. To co dla mnie jest kojace to fakt, ze nie mam szefa, ktory na mnie nakrzyczy, bo sie spoznilam z jakas formalnoscia.