poiuytrewq147 0 Napisano Październik 1, 2012 Witam. Stosuje tabletki antykoncepcyjne jako środek zabezpieczenia. W piątek wzięłam ostatnią tabletkę z blistra, w tym samym dniu zaczęłam brac antybiotyk. 4 dni później odbyłam stosunek bez dodatkowych zabezpieczeń. Czy moge byc w ciązy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Animizacja_ 0 Napisano Październik 1, 2012 Antybiotyki obniżają działanie tabletek. Powinnaś stosować wtedy dodatkowe zabezpieczenie. Tak, jest szansa. ULOTKĘ TRZEBA PRZECZYTAĆ. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hihihihihihahahahaha Napisano Październik 1, 2012 no jasne ze tak. cieszysz sie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poiuytrewq147 0 Napisano Październik 1, 2012 Po jakim czasie wykonac test ciążowy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Animizacja_ 0 Napisano Październik 1, 2012 Co najmniej 2 tygodnie od stosunku. Kup takie najczulsze w aptece. Jeśli jesteś niespokojna, po 1,5 tygodnia wybierz się na badanie krwi HCG Beta :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
poiuytrewq147 0 Napisano Październik 1, 2012 Dziękuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Animizacja_ 0 Napisano Październik 1, 2012 Powodzonka:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Perw mobilna Napisano Październik 1, 2012 Jeżeli antybiotyk przyjmujesz tylko w trakcie 7-dniowej przerwy to skuteczność tabletek nie jest obniżona. Jeśli antybiotyk będziesz nadal przyjmować kiedy zaczniesz kolejne opakowanie wtedy zabezpieczaj się podczas przyjmowania antybiotyku i 7 dni po zakończeniu. I ponieważ w piątek nałożyły się dwa leki to piątek potraktuj jako pierwszy dzien przerwy i w najbliższy piątek zacznij kolejne opakowanie, a nie w sobotę. Stosując się do powyższego nie będzie ryzyka ciąży. A tak w ogóle nie wszystkie antybiotyki obniżają skuteczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach