Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panda19833

bol brzucha

Polecane posty

hej mam pytanie dot bolo brzycha. dokladnie to nie wiem co mnie boli a kazdym razie cos w brzuchu ze tak sie wraze. 5 miesiacy temu bylam za granica w pracy. FIZYCZNEJ. dodam ze z jedzeniem bylo roznie bo oczywisie nie jadlam tak kiedy chcialam. ale moze to malo ważne bo inni jedli tak jak ja i bylo ok. po tygodniu od czasu rozpoczecia pracy zaczal bolec mnie brzuch wysoko. i bolal tak dziwnie bo caly dzien z przerwami. np. przrz pol godz bolal mocno ale do zniesiania potem przerwa na jakies 10 , 20 min. wtedy bolal mniej potem znowu mozno i tak przez 2 czy 3 tyg. nie liczylam. w kazdym razie dlugo. w nocy tez mnie budzil bol. w koncu pojechalam do lekarza i przepisal mi jakies tabletki. i nie wiem czy to przez nie samo przeszlo ale na drugi dzien minelo jak reka odjął. wrocilam z niemiec i teraz we wrzesniu poszlam do pracy w polsce tez fizycznej. nie powiem zebym sie jakos mocno przemeczala. i znowu to samo po tyg. pracy zaczal mnie bolec brzuch.oczywiscie tez jjem wtedy kiedy musze a nie wtedy kiedy chce. a w zoladku ssie. musialam sobie do kieszeni wsadzic cos do jedzenia bo bym nie wyrobila. ale oczywiscie dodam ze tylko znowu ja mam bole brzucha. a kazdy jje tak jak ja czyli wtedy kiedy jest przerwa. boje sie zeby to nie bylo cos powaznego. juz mysle o najgorszym. chce podkreslic ze jak nie pracuje to brzuch nie boli. glupio to brzmi jak bym miala uczulenie na prace. bolec zaczyna tak tydz.lub ponad po rozpoczeciu pracy. na pewno to nie sa zakwasy. zakwasy mialam wiec wiem jak to boli. to jest biekacy bol czuje jak by tam bylo goraco i promieniuje do plecow. prosze o pomoc.

ciężko powiedzieć co ci jest i co cię boli, jeśli to żołądek czy jelita to mogą pomóc probiotyki, np. lactoral rozpuszczony w wodzie, takie bóle mogą być też spowodowane stresem, uczuleniem na jakiś składnik pożywienia, jak znajdziesz czas to idź do lekarza

hej wlasnie nie moge przez najblizysz miesiac wyjsc w pracy. jest sezon pracuje po duzo godzin. nawet nie ma mowi o zwalnianiu. chyba ze padne i karetka mnie zabierze. ja jz mam najgorsze mysli nie powiem nawet jakie... bo czytalam ze takie objawy to daje. czytalam tez ze moge miec bakterie HELICOBACTER ktora nie daje zadnych objawow ale moze wywolac wrzody lub raka zoladka. i teraz nie ma minuty zebym o tym nie myslala.

nie stresuj się przedwcześnie, jeśli nie możesz teraz iść do lekarza, to idź w przyszłym miesiącu, przypuszczam, że znajdziesz chwilkę by wejść do apteki i możesz zapytać farmaceutkę, co poleca, ja stosuję lactoral, bo reguluje pracę jelit, przywraca ich mikroflorę, dla ciebie dobre może być coś innego, choć probiotyki przy problemach z brzuchem są wskazane, nie myśl o poważnych chorobach, pewnie okaże się, że to nic strasznego, przy najbliższej okazji umów się na wizytę

Gość mmm

Jak szukasz kompresów to zobacz sobie Sanity Flex, w aptekach można dostać zestawy składające się z czterech różnych rozmiarów więc w zależności od potrzeb będziesz mógł wykorzystywać. Bardzo dobra opcja.