Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_bardzo

Morfologia - na co zwrócić uwagę przy podejrzeniu raka????

Polecane posty

Gość załamana_bardzo

Ja wiem, ze kazdy przypadek jest inny, ale moze orientujecie się, co wybitnie wskazuje na nowotwór w organizmie... Na jakie parametry zwrócic uwage, co bedzie podwyzszone, obnizone???

Gość bcbcbfg
podwyzszone OB

Gość no szesz
Na wynikach powinnaś mieć wypisane normy, więc powyżej albo poniżej - skonsultuj z lekarzem, Gdyby było bardzo kiepsko będą do Ciebie dzwonić 🖐️

Gość podwtzszone ob ma sie przy
roznych stanach zapalnych, przy przewleklym reumatyzmieitp. tez mze byc podwyzszuna liczk=ba bialych cialek krwi

Gość vfdsd
podwyzszone OB jak ktos juz wczesniej napisal- ale musi ono byc mega podwyzszone, ja mialam o 100 podwyzszone ale mialam zapalenie pluc, takze dadza znac ci tel jak cos powaznego

Gość załamana_bardzo
OB 38, ale to nie moje wyniki, a mojego ojca....

Gość wszystkie badania zrób
Kobieto robi się kompleks badań, a nie tylko morfologię, jk nie masz wszystkich badań, to się nie dręcz i nie myśl w czarnych kolorach.

Gość załamana_bardzo
Sprawa wyglada tak, ze nie uwierzysz, jak napiszę. Mój ojciec od kilku lat skarżył się na bóle brzucha. A że i lubił sobie wypić, i tłusto zjesc, no to nikt sie nie dziwil. Po pewnym czasie doszły biegunki. Juz tak ze 3 lata :-O Również ponad 3 lata temu zaczął chudnac i zjechał 20 kg. Ale od 3 lat waga jest na stałym poziomie. Jednak biegunki nie mijały. Rok temu wybrał się wreszcie do lekarza, ktory skierowal na mase badan. Usg, chirurg, gastroskopia, kolonoskopia, morfologia itd... Poszedl oddac krew i mocz, po czym do chirurga, który na podstawie macania brzucha wydal diagnoze: zlosliwy rak jelita grubeo. Ojciec sie zalamal i kolejnych badan robic nie poszedl. Rowniez nie odebral tych wynikow. Minal rok. Niewiele sie zmienilo, poza tym, ze mniej chodzi, wiecej lezy. I dzisiaj odebralismy te wyniki sprzed roku! Wiem, ze dzisiejsze badanie byloby zapewne zupelnie inne... Ale mimo to jestem ciekawa, jak nalezaloby interpretowac tamte wyniki. Moj ojciec zapowiedzial, ze do lekarza nie pojdzie i kroic sie nie da. Jestesmy wszyscy załamani, przede wszystkim jego postawa, bo nie daje ona szansy, nadziei, ojciec o siebie nie walczy.... Dlatego pytam, na jakie parametry powinno sie zwrocic szczegolna uwage przy raku... Mocz jest w porzadku.

Gość niech Ci tylko jeż nie pęknie
ta jasne, wyniki sprzed roku, to ciekawe bo u mnie po miesiacu niszcza papiery 🖐️

Gość załamana_bardzo
nie wierzysz?????

Gość yryry
po roku dawno nie mają tych wyników ...

Gość gość
Ja trochę z innej beczki. Muszę zrobić morfologię i zastanawiam się czy tu: http://www.apc-analizy.pl/ długo trzeba czekać na wyniki. Orientuje się może ktoś?

Gość gość
mój tata miał raka i OB 5, lepiej robic CRP bo OB jest mało wiarygodne

Gość gość
Ja od zawsze mam OB w granicach 40 i nigdy zaden lekarz wnikliwiej tego nie badal

Gość gość
odbior badan po roku???Pomijajac fakt,ze w to nie wierze,teraz sie obudzilas?A dlaczego nie za 5lat?Ojciec chudnie 20kg,a ta na to patrzy i nic..Ale przy raku,to juz by ojca raczej nie bylo,albo prawie nie bylo..