Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pesymistyczna

Na wp zachęcają do zjadania ogryzków z jabłek ;o

Polecane posty

Gość Pesymistyczna

Jak się do tego ustosunkowywujesz?

Gość NatkaNatala
Moja mama lubi pestki z jablek (bez łupinek) ale jak bylam mala to sprubowalam i byly nie zbyt smaczne. A ogryzki daje królikowi :P

Gość Pesymistyczna
Ka królików już nie mam i daję mojemu psu.On wszystko zjada , ale jest mądry.Bo np.śliwkę je ale pestki wypluwa...Kiedyś też wp*rdolił mi orzechy laskowe ^^ dziad

Gość ifigenija
pestki z jabłek zawierają amigdalinę, która ponoć leczy raka... ale i tak mnie to nie przekonuje :P

Gość Pesymistyczna
hm...mnie też nie. To tak jak z pietruszką , wiem że jest zdrowa ale mnie odrzuca i nie daję rady się zmusić do jej spożywania.

Gość Czasy idą takie że hej
Niezależnie od dobroczynnego ustrojowo działania,tego typu propozycje można uznać za wyjście naprzeciw idei oszczędności w zaspokajaniu swych potrzeb.Idei jakże ważnej w dobie nadciągającego kryzysu. Tylko patrzeć jak pojawią się kolejne błyskotliwie artykuły o tematyce związanej z kuchennym survivalem. Przykładowo "ileś tam rad i przepisów na pyszną zupę z obierzyn ziemniaczanych dla rodziny".

Gość Pesymistyczna
No na onecie z kolei promowali zbieranie ochłapów ze śmietników , zapomniałam jakże się to nazywa -.-

Gość zdaj mature
tu nie chodzi o same pestki, a o lupinki, ktore pomagaja czyscic jelita. Mowiac wprost - wspomagaja trawienie. To zdrowe jesc jablka z ogryzkami.

Gość od dziecka jadam jablka
pozostawiajac po nich jedynie ogonek. Wyjatek czyni czasem, gdy kupie zima niesmaczne, suche owoce, gdzies w markecie. Ale te bezposrednio od rolnika zawsze sa tak dobre, ze nie zostaje ani jedna ogryzka :P

Gość vissbbbby
Tu chodzi o amigdalinę.