Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dampellina

Byłam wczoraj na zakupach spożywczo- chemicznych i wydałam 590 zł!! Rzeź

Polecane posty

Gość dampellina

Tyle jeszcze nigdy nie wydałam, odkąd mieszkam sama z chłopakiem (ponad dwa lata) i musi nam to starczyć na długi czas. Kupiłam wiele rzeczy "bez głowy" bo muszę je szybko zrobić. by nie zgniły i własnie. Od czego zacząć? Co wytrzyma najkrócej? sałata, kapusta pekińska, buraki, włoszczyzna, papryka, pieczarki, bakłazany, ogórki. Dodam, ze wszystko to kupiłam z myslą o obiadach. nie kanapkach. Sałata- sałatka ze smietaną Pakińska- surówka buraki- zupa i braczki obiadowe włoszczyzna- na pomidorową papryka- nadziewana mięsem mielony pieczarki- nadziewane serem i wedliną bakłażany zapiekane z serem i mięsem ogórki na mizerięTo wszystko zamierzam ugotować, ale od czego zacząć? A może mozna to jakoś przechować by jak nakjdłużej lezało? Dziś i tak muszę zrobić łososia bo go nie mroziłam i pytanie z czym proponujecie? mam jeszcze ziemniaki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cvdfetrghyuji
większość tych warzyw (oprócz sałaty, kapusty i ogórków) możesz pokroić, poporcjować i zamrozić...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Sałata, kapusta pekińska i pieczarki w miarę szybko. W następnej kolejności włoszczyzna. Ale wywar na zupę możesz zrobić już teraz, zawekować i przechować w lodówce. Buraczki do obiadu możesz zrobić i zamrozić, tak jak ktoś wyżej napisał.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dampellina
a jak sie rozmrożą to nie będą takie ciapate?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość cvdfetrghyuji
nie powinny się bardzo rozciapać, w sumie ja kupuję głównie mrożone warzywa bo nie chce mi się babrać z obieraniem, krojeniem itd. i są normalne...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zrób leczo - z pieczarek, baklazana, papryki i zamroz pozniej mozesz rozmrozic, dodac podsmazone mieso lub kielbase/ziemniaki i obiad gotowy zupy mozna wekowac w sloikach nadziewana papryke i baklazana tez kiedys mrozilam buraki starte tez mozna wekowac w pierwszym rzedzie zuzyj salate, ogorki, pekinska...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×