Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyjaciolka od zawsze

chlamydia..

Polecane posty

pisze tutaj zeby miec pewnosc co do moich podejrzen. moja naj przyjaciolka zaszla w ciaze i ok 9 tyg poronienie zatrzymane. badanie wykazalo chlamydie, leczyla sie ok 2 tyg i ponowne badanie wyszlo ok. teraz moje pyt. ona uparcie twierdzi ze zostala zarazona w szpitalu jak lezala przy poronieniu... ale wg mnie to niemozliwe. kilka miesiecy przed ciaza rozeszla sie na kilka tyg ze swoim partnerem. ona twierdzi ze on na pewno jej nie zdradzil.. ja wiem cos innego, ale nie chce sie wtykac bo wiem ze ona go bardzo kocha i nie da slowa zlego na niego powiedziec....wiec jakie jest prawdopodobienstwo ze zarazila sie w szpitalu??ja uwazam ze od niego..ona nie spala z nikim w czasie ich przerwy bo byla ze mna caly czas.

Gość no ale jak
miala sie w tym szpitalu zarazic, co jej tam podawali czy co tam robila?

Chlamydią raczej w szpitalu ciężko się zarazić... no chyba, ze jakiś fiej by nie zdezynfekował np. wziernika po chorej pacjentce, ale wątpie, zeby była aż taka nieodpowiedzialność ze strony szpitala...

tez tak uwazam ona twierdzi ze przy usg widziala jak nie zmieniali podkladow...

i czy cytologia powiedzmy ze zarazila sie w szpitalu, pokazala by chlamydie po niecalych 2 tygodniach?

wypowie sie ktos jeszcze?

Gość cytologia nie stwierdza sie
Obecnosci chlamydii. To sa specjalistyczne badania, bakteriologiczne, albo pcr,albo z krwii na przeciwciala. Cytologia pokazuje stan komorek a nie rodzaj infekcji.

Gość cytologia nie stwierdza sie
A zarazenie sie czyms w dzisiejszych czasach u lekarza graniczy z cudem. W ogole w sluzbie zdrowia. Wiem bo pracuje i wiem jakie dzis sa standardy. Nawet te niskie,ale one sa skuteczna ochrona.

nie wiem dokl jakie miala badania w kazdym razie chlamydia wyszla

i teraz pytanie, czy powiedziec jej o skokach jej faceta? ona planuje slub...nie chce jej stracic ale nie moge patrzec jak on robi co chce lacznie z tym ze nie pracuje i zyje na jej i jej mamy koszt a ona patrzy na niego jak na swietego...

Gość nie twoja sprawa to co sie
bedziesz wtracac, ale mozesz np cos napomknac, ze np ty bys za takiego faceta nie wyszla ale nie mow dlaczego, powiedz ze na szczescie to nie twoj facet i juz, niech sobie sama wymysli o coz tobie moze chodzic, zacznie miec jakies obawy zacznie myslec i moze sama do wszytkiego dojdzie. a jesli koniecznie chcesz powiedziec o zdradzie to wymysl jakis sposob zeby ona sie o tym dowiedziala bez twojego udzialu, nie wiem wymysl cos :))) bo jak sie bedziesz wtracac to na bank stracisz przyjaciolke, tym bardziej jak ona zakochana i swiata poza tym dupkiem nie widzi

wiem ze nie moja sprawa, nie raz cos powiedzialam na jego temat, probowalam jakos wejsc na ten temat ale ona zaraz go broni on dla niej swiety jest, za mloda zeby sie pakowac w to wszystko. mowilam nie raz jak sie poklocili, ze znajdzie sobie kogos a ona ze sama nie moze byc i jak juz to chce faceta zaraz... nie rozumiem jej czasami...milosc jest slepa