Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hghjgjh

Czy mogę jeździć mpk bez legitymacji studenckiej?

Polecane posty

Gość hghjgjh

Bo jeszcze nie odebrałam a, że mam miesięczny to przecież nie będę biletów kupować. Czy w razie gdyby kanar miał do mnie jakieś wątpliwości mogę donieść legitymację (jak już ją odbiorę)?

Gość swidnacka
w żadnym wypadku a komu to potrzebne ? a dlaczego ?

Gość hghjgjh
No ale przecież ja już jestem studentką. W przypadku legitymacji szkolnej była taka możliwość, że po prostu się ją donosi i się płaci, bodajże, 5zł.

Gość hghrtyrtytry
poczytaj regulamin przewozu

Gość rfc6u
kanary nie sprawdzaja legitek takze luzik ale gdyby jednak to dostajesz mandat, ale masz tydzien na okazanie jej w punkcie mpk i wtedy ci go anuluja

Gość SamaJa2
Trzeba mieć legitkę. Każdy był w takiej sytuacji jak Ty i płacił cały bilet

Gość rfc6u
dokladnie tak, wiec sie pospiesz z jej odebraniem

Gość hghjgjh
Jutro mam zamiar ją odebrać :) Tylko się chciałam upewnić czy dzisiaj mogę spokojnie jeździć na mojej karcie :P

Gość Zadajesz retoryczne pytanie!
To oczywista oczywistość!!!! Nie posiadasz legitymacji więc Twój ulgowy miesięczny jest nieważny! Muszisz kupić bilet normalny koniec, kropka! Dla kontrolera liczy się okazanie legitymacji,skoro nie posiadasz ma prawo "wlepić" Ci kare.U nich nie ma tłumaczenia.Prostych rzeczy nie jarzysz? Co z Ciebie za studentka,że tak płytko myślisz? Czarno widze te studia :)

Gość hghjgjh
A czy Ty nie umiesz czytać? Mój ulgowy miesięczny jest ważny tylko w danym momencie nie potrafię tego udowodnić. A w takim razie mam tydzień żeby zawieźć legitkę i okazać w punkcie mpk :o "Wlepić" karę mi może ale po doniesieniu legitki jest ona anulowana. Moja koleżanka była w takiej samej sytuacji z tym, że jeszcze w szkole i po doniesieniu legitymacji nikt jej problemów nie robił - mandat anulowany i pobrali od niej opłatę w wysokości 5zł.