Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małe lekkie niepozorne.

Cy gotowane i smazone potrawy maja jakies wartosci? Zupy, kotlety, pierogi etc

Polecane posty

Gość małe lekkie niepozorne.

Tak sie zastanawiam i przeraza mnie ze moj organizm moze byc na wiecznym glodzie, bo czy nie zabijamy wszelkich wartosci poprzez wysoka temperature. Taki sznycel, kotlet, co on ma do zaoferowania naszemu organizmowi, moze ktos wie? Zupy ktore uwielbiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małe lekkie niepozorne.
na kolacje wieczorami jadam kupe z malinami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małe lekkie niepozorne.
Przeraziłam się kolegą który wyprowadził sie na prosta dzieki surowiznie- mięso surowe, łój, tłuszcz, warzywa a teraz znaczy mi cos świtac w tej pustej głowce...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie no zupy to zakładam, że jak są z warzywami to dostarczają błonnika chociaż :) A poza tym chyba niektóre składniki w warzywach są lepiej przyswajane po obróbce termicznej, tak jest np. z marchewką (nie wiem jak pomidor). No ale może się mylę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość małe lekkie niepozorne.
O dzięki, musze o tym poczytac bo przeraza mnie to, ze zabijamy wszystkie enzymy witaminy etc wysoka temp slyszalam ze min 50% zywnosci powinno byc surowe, bo nie chodzi o to zeby w ogole nie jesc gotowanego czy smazonego, ma to jednak niesamowite walory smakowe, ciezko sie oduczyc kiedy sie posmakowalo tylu pysznych potraw

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×