Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sicyyyly

Afty :/

Polecane posty

Gość Sicyyyly

Dziecko ma bialy nalot na jezyku. Wyczytalam, ze to moga byc plesniawki. Zaobserwowalam, ze ja rowniez mam taki nalot. Kolezanka poradzila apthin. Czy ja rowniez powinnam go uzyc? Nigdy nie bralam smoczka dziecka do ust, nie caluje tez prosto w usta, a tylko w policzki czy nosek. Czy to mozna stosowac u 5 tyg dziecka? Czy powinnam najpierw zrobic wymaz z gardelka i isc do lekarza?

Gość Sicyyyly
tak słodko wszystko zdrabniam :classic_cool: afciątka

Gość Sicyyyly
No. Super, nie? A teraz jak nie masz nic madrego do powiedzenia, to zegnam.

Gość Sicyyyly
Mam nystatyne w domu. To jakas w kropelkach ma byc? No kurcze, chyba sie przejde. Wyglada to jak reztka mleczka, nie ma tego wiele. Ale lepiej teraz niz za miesiac...

Ja mialam taka w proszku do rozrabiania, nabiersz troche na pipete (albo gazik czy co tam chcesz) i pedzlujesz miejsca z aftami, ja nasaczalam gazik lub tetrowa pieluche i scieralam ten nalot a na koniec jeszcze wpuszczalam dziecku do buzi ze 2 krople, zeby je rozprowadzilo w buzi.

Gość Sicyyyly
mleczko :-P słodkie zdrobniątko

Gość Sicyyyly
Nooo, słitaśne, nie? Ale piękniusio Ci dziękuję za komentarzyk. A tak serio, dzięki, przejdę się do pediatry. Może da mi receptę na tę nystatynę.

Gość Sicyyyly
Tylko ciekawe jak to wypędzluję u 5 tyg dziecka, gdy ten biały nalot jest na tylnej cześci języka a dziecko mi buzi nie otworzy :)

Gość Sicyyyly
ale jednak podszyw ma rację. powinnam się ogarnąć ze zdrobnionkami :( wkurwia to moje otoczenie, teraz irytuje nawet ludzi na forum 😭

Gość Sicyyyly
Ok, dziękuję za rady. :)

Gość Sicyyyly
proszę:) bez obrazy. nudziło mi się po prostu :) życzę zdrowia Tobie i dziecku DZIECKU nie DZIECIĄTKU

Gość Sicyyyly
To wyżej to też podszyw. Ogólnie mało zdrabniam, ale tak się akurat trafiło, że 3 zdrobnienia na jednym wątku. Tobie również powodzenia i zdrowia.