Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszły pracownik

Ile zarabia inżynier budowy w SKANSKA S.A.

Polecane posty

Gość Przyszły pracownik

Zaprosili mnie na rozmowę, kierownik zadzwonił, pytał o wysokość oczekiwanych zarobków. Umówiliśmy się na rozmowę i w koncu przez telefon jasno sie nie okresliłem. Województwo mazowieckie ale nie warszawa tylko mniejsze miasto. Budowa duża. Ile powiedzieć na początek? Ktoś pracował w skanska? Mam prawie 5 lat doświadczenia na stanowisku. W poprzedniej pracy (w której pracuje) mam 2500 do ręki plus soboty co daje przy 4rech sobotach 3000.

Gość ZA 12 MIN
zartujesz z tym 2500zl????

Gość Przyszły pracownik
Ale ja nie mam jeszcze uprawnień tylko inzyniera i pracuje w miescie 80 000 mieszkańców. W firmie z troche większego miasta-ma budowe tutaj. Do uprawnień zostało mi rok magisterki na polotechnice lubelskiej i pół roku dziennika budowy do uzupełnienia.

Gość Przyszły pracownik
Jest ktoś zapoznany z tematem?

na skanskę to mało, jakieś 5000 powinieneś dostać jakbyś miał uprawnienia ale że jest kryzys i tną jak mogą to bierz co dają i trzymaj się żeby tylko uprawnienia zrobić. poza tym skanska to bardzo dobra firma

Gość Przyszły pracownik
Zastanawiam się ile im powiedzieć na tej rozmowie jak zapytają, uprawnień nie mam jeszcze, jest to spora budowa i szukają miejscowego-wielu chętnych nie ma bo nie ogłosili tego na ich stronie nawet...myslę że 3500 do ręki powiedzieć. Plus soboty . Asekuracyjnie bo i tak pewnie dadzą mniej. Jakby co to prace mam napewno do maja w obecj=nej firmie więc spokojnie.

no u nas teraz (w nadzorze pracuje) obcięli pensje o 30% ze względu na sytuacje na rynku...

Gość Przyszły pracownik
A nie wiesz ile mają inzynierowie/majstrowie na budowach? Chodzi mi o faceta który pracuje pod kierownikiem budowy zaraz, łazi po budowie i robi wszystko prawie to co kierownik-wiesz o jaką funkcję mi chodzi chyba?:)

Gość Przyszły pracownik
Skoro tam pracujesz to może ci sie obiło o uszy....

Gość rozwódkaaaaa
w skanska dobrze się zarabia

Gość kgkgkkhghgh
Chłopak pyta ile ma powiedzieć na rozmowie bo to czy dobrze czy źle to chyba jasne?!?! Wiecie co to są LICZBY ???

Gość gość
robiłem w skanska, w delegacji robotnik ma 3-4 na rękę, kierownik budowy ponad 10.

Gość gość
Ja pracowałem przy budowaniu kopalń dla PGNiG i jako inzynier budowy z 3 letnim doświadczeniem zarabiałem 3000 - 4000 zł na rękę zależnie od przepracowanych nadgodzin.

Gość gość
a jak się dostać do Skanska? jest sens iść do kierownika budowy? ofert na stronie niewiele, a nie wiem jaki mają system przyjmowania pracowników.

Gość Nowa Kobieta
A czy w SKANSKA pracują kobiety? Skończyłam budownictwo na poziomie inżyniera, ale nie umiem biegle auto cada, czy w związku z tym mam szanse na pracę tam? Nie oczekuję wysokich zarobków, bo nie mam doświadczenia (jedynie 10 miesięcy stażu w urzedzie gminy). Zależy mi mi właśnie na doświadczeniu, ale przez brak dobrej znajomości cada nie wiem co robić :/ Czy mógłby mi ktoś coś doradzić?

Gość inż
CAD na budowie Ci się nie przyda... Ale jak można skończyć studia w 21 wieku i nie znać Autocada? Projekty rapidografem kreśliłaś?

Gość gość
dużo kobiet pracuje, począwszy od majstra na budowie wzwyż

Gość gość
ale na majstra czy kierownika robót czy inżyniera budowy musisz mieć doświadczenie, raczej coś w biurze budowy z logistyki, obsługi projektowej czy administracyjnej, tam gdzieś połowa to kobiety, często jeden umysłowy na jednego fizycznego na budowie. fizyczny ma mieć wszystko zapewnione! ale skanska preferuje ludzi którzy na studiach u nich praktyki mieli, ale możesz próbować, zarobki co najmniej dobre plus bardzo dobry socjal.

Gość gość
Po co za takie małe pieniądze dawać się tak traktować. W mniejszej firmie można zarobić więcej.

Gość gość
Zależy od oddziału. Sanska obo kielce robotnik ma od siedemnastu złotych brutto na godzinę. Oczywiście przy ośmiomgodzinnym dniu pracy ale tak się na budowach nie pracuje więc są płacone piedziesiatki i setki ale tych mogą wystawić tylko trzydzieści dwie godziny miesięcznie więc ksiegują to jako dodatek akordowy

Gość gość
hehe, 2500 na rękę to wcale nie tak mało. tylko, że pytanie o oczekiwane zarobki właściwie nic nie wnosi. to czy Cię zatrudnią nie zależy od tego ile powiesz. jeśli powiesz za mało - dadzą Ci tyle ile chciałeś. jeśli powiesz za dużo - to dadzą Ci tyle, ile sami planowali.

Gość gość
3100 brutto, znajomy robi

Żałosne jak nisko wycenia się pracę Polaków.

Gość gość
Kryzys w budownictwie jest tylko w kwestii wyceny pracy specjalistów szczególnie prac projektowych. To do jakich dziadowskich wycen doszliśmy to już dno.

Gość gośćkio
I taka była ogromna firma i szybko sie skończyła. tak właśnie bywa najczęściej.

Gość gość
Jak sie nie ma wlasnego sprzetu tylko bierze wszystko z wypozyczalni to tak to sie konczy.

Gość Danzel

Teraz to zwykły pracownik ma 20pln/h xd