Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta87...

HPV w jamie ustnej

Polecane posty

Gość Marta87...

Czy ktoś się z tym boryka? Wiedza lekarzy w tej dziedzinie jest znikoma. Sprawa jest o tyle trudna, że w pochwie można to rzeczywiście jakoś monitować w buzi już znacznie gorzej. Zrobiły mi się jakieś nierówności które wyczuwam językiem, nie są to jednak typowe brodawki. Nigdy tak naprawdę nie przyglądałam się dokładnie jamie ustnej i teraz właściwie wszystko jest podejrzane. Normalnie zwariuję!

Gość od zmian sluzówki w ustach
jest lekarz stomatolog, więc zawsze mozesz udać się na kontrolę i pokazać co Cię niepokoi jesteś pewna że te zmiany nie są np spowodowane przygryźnięciem policzka od wewnątrz ? mogłaś to np zrobić nieświadomie w czasie snu, wtedy tworzą się takie zbliźnienia co do HPV, mozna się nim zarazić przy kontatkach oralnych bez prezerwatywy, wtedy może występować polipowatość w gardle, przełyku

Gość Marta87...
Jestem dość świadoma tego co to HPV i jak się przenosi :) Co do lekarzy stom. to byłam u dwóch, ciężko jednak o lekarza który ma pojęcie o HPV i śluźówkach nie tylko o zębach. Jeden niby chirurg szczękowy więc się pewnie naoglądał i naoperował, powiedział do mnie, że on nie słyszał o tym żeby jakikolwiek wirus wywoływał raka... Drugi zaź potraktował mnie jak wariatkę, mówiąc, że wszystko jest OK. Niepotrafił jedank określiś czy też nazwać mojej zmiany... Masakra mam dość, nie wiem do kogo się udać.

pokaż to ginowi albo dermatologowi, ewentualnie rodzinnemu jeśli wydaje się być kumaty

może to kłykciny ?