Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka5390

umowa zlecenie .jak to jest?

Polecane posty

podpisałam umowe zlecenie. na tej umowie napisane jest ze na 2 miesiace. chcialabym jednak zrezygnowac z tej pracy. mam takie prawo pomimo ze na umowie mam napisane 2 miesiace a ich jeszcze nie przepracowalam ?

Tak, masz takie prawo, ale jeśli zatrudniający Cię poniósłby przez Twoje wypowiedzenie szkodę (np. udowodniłby, że przez to, że odeszłaś, musiał na te 2 miesiące zatrudnić kogoś na Twoje miejsce po wyższych kosztach), to byłabyś zobowiązana do jej pokrycia.

aha... obawiam się że coś takiego miałoby miejsce ponieważ moj "szef" jest naprawde dziwnych i nie milym czlowiekeim. ale jezeli minie te 2 miesiace to moge faktycznie zrezygnowac bez zadnych problemow i bez domagania sie o moje pieniadze?

Zakładam oczywiście, że w umowie nie masz zastrzeżonego braku możliwości wypowiedzenia w okresie tych 2 miesięcy (z wyjątkiem wypowiedzenia z "ważnych powodów", które jest zawsze możliwe i nie powoduje powstania obowiązku odszkodowawczego).

mam tylko anpisane ze zobowiazuje sie do wykonania zlecenia w terminie od ... do.... nie ma nic o okresie wypowiedzenia