Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość princepoloxxl

do matek kilkorga dzieci

Polecane posty

Gość princepoloxxl

a wiec mam dwojke dzieci synek 10 mies i corke 3,5 lat i mam problem z corka. niechce sie dzielic ale to jeszcze ok bo spoko jesli bedzie sie bawic swoimi zabawkami, problem w tym ze mlodemu wszystko zabiera a jak maly sie chce czyms pobawic (nawet swoja zabawka) to ona go bije popycha jest jeden wielki ryk i wrzask bo ona sie tym chce bawic i koniec. no normalnie wymiekam. boje sie dnia jego urodzin bo on dostanie pelno prezentow a ja chyba rozniesie. dodam ze jest bardzo madra ma rozum co najwyzej 5 latki, nic w domu nie zbroi zawsze sie b.dobrze zachowuje jak gdzies wychodzimy, niejest takim rozwydrzalym dzieckiem, w domu jest dyscyplina, nie cieckam sie z dziecmi , jest rygor i sa zasady ale temat zabawek poprostu jest przerabiany codzien i w kolko to samo. probowalam wstawiac ja do kata , dawac klapsy, zabierac zabawke i chowac ja do szafy, rozmawialam ,tlumaczylam nic nie dziala a ja juz nie mam sil,poradzcie cos kobiety.

Gość princepoloxxl
zy ktos moze mi doradzic

Gość dbsfj
Ale zachowuję się tak tylko do młodszego brata, czy do wszystkich dzieci?

dziewczynka jest juz na tyle świadoma otaczającego ja świat ,ze jest po prostu zazdrosna . Widzi ,ze młodszy syn zajmuje więcej waszej uwagi iczasu z racji swojego iweku ,ale nie rozumie tego i wydaje sie jej ,ze w ten sposb zyskuje przewagę . Musisz pokazywać córce ,ze j est tak samo wązna , tak samo kochana , kupić cos tylko dla n iej , podkreślać ,ze jest starszą siostrzyczką a on kimś kim trzeba sie opiekwać a ona jest pod tym względem " lepsza " ;) bo jest starsza :)

Gość princepoloxxl
ma opory z dzieleniem sie z innymi dziecmi ale jak jej sie wytlumaczy to jest ok, natomiast maly jest ciagle popychany mimo tego ze on sie chetnie dzieli tylko ze chce w tym uczestniczyc , ona w jego oczach jest bardzo interesujaca i porostu chce sie z nia bawic. nawet jesli corka siedzi na sofie a maly probuje chodzic trzymajac sie sofy to ona go odpycha i maly sie przewraca, pewnego dnia niewytrzymam i jej leb ukrece!

Gość dbsfj
Moim zdanie m jest zazdrosna o młodsze rodzeństwo i stąd to wszystko. Jedyne wyjście to tłumaczenie jej, okazywanie miłości.

Gość princepoloxxl
problem w tym ze ona ma wszystko, za kazdym razem jak wychodze z nia czy bez niej to jej cos kupuje, moze poprostu ja rozpiescilam, satysfakcjonowaloby mnie jesli by sie w spokoju bawila i zostawila malego i jego zabawki w spokoju.

Gość princepoloxxl
a kto to jest??