Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jankeska.

farbowanie wlosow, jasniejsze konce...

Polecane posty

Gość jankeska.

czesc. Chcialabym pofarbowac kumpeli wlosy i uzyskac efekt jasniejszych koncow, lagodne przejscie. Wszystko mamy, farby profesjonalne, ciemny zlocisty blond i platynowy blond. I teraz: jak klasc farby zeby sie udalo? Rozjasniacz tez mamy w razie W ;)

Wszystko zależy na jakim poziomie kolorystycznym ma obecnie Twoja koleżanka wlosy i czy są to włosy wcześniej farbowane czy naturalne..

Gość jankeska.
sa to wlosy farbowane, wlasnie na poziomie ciemnego blondu, takze chcialybysmy po prostu odswierzyc kolor, ale z tymi koncami boje sie ze jak ciapne ta jasna farbe - mam wode 9 i 12, to bedzie widoczna ta granica przejscia w inny kolor. A moze powinnam wybierac konce pasemkami i zawijac w folie? Dzieki za zainteresowanie :)

Więc jeśli Twoja koleżanka ma włosy farbowane to farba jej tego nie podjaśni. Trzeba użyc rozjaśniacza. Aby było ładne przejście zrób tak: nałóż ten złocisty blond na cała długość włosów. Następnie użyj rozjaśniacza na końce. Nakładaj sobie od tyłu, ku bokom i górze. Jeśli włosy są dłuższe niż za ramiona to spokojnie jasne końce mogą zaczynać się mniej więcej od lini brody. Rozjaśniacz zacznie ładnie się na tej farbie odbarwiać nie tworząc odcięcia między jednym kolorem a drugim. Obserwuj i po ok 35 min spłukujcie. Następnie jesli będziecie chcialy uzyskac chlodniejszy odcien na koncach zapieńcie ję na parę minut tą popielatą farbą. Powidzenia! :)

Gość margerita..,
niewskazana- mam pytanie, wiesz może czy jeśli mam całe włsoy rozjasnione na blond i chcę wórcić do natury, aleeee chcę końce zosatwić jasniejsze, jak to wykonać jak nałożyć tę farbę ciemniejsza żeby to wyszło dobrze ?

Gość margerita..,
rozumiesz ? czy napisać jasniej ? :)

Gość margerita..,
bo chyba bez sensu będzie nakładać na całośc a póżniej rozjasniac końce, tylko zniszcze włosy w ten sposób, a już i tak są nadszarpnięte.

Gość jankeska.
ok, a rozjasniacz mam nakladac na polozona juz na wlosy farbe? Czy dopiero po jej zmyciu? I jak postepowac w przypadku wlosow naturalnych, przykladowo braz jesli dziewczyna chce miec rozjasnione tylko konce, bez farbowania calosci?

nałóż ciemniejszy odcień na górę, tylko złocisty żeby Ci włosy zielone nie wyszły :) i na jakiejś niskiej wodzienajlepiej 3%. Jęsli zostawisz jasne końce to nie będzie to wyglądalo najlepiej, ufarbuj je w czymś tak żeby te dwie farby się polaczyly. Nawet jakąs szamponetkę naloż chociaż jasną lekko złocistą.

Gość margerita..,
albo jak np zrobić na tych jasnych włosach efekt balyage, nie wiem czy dobrym posmyłem bedzie zawiniecie w folie wybranych blond włsow a reszte zafarbowac na oczekiwany kolor ? czy ta farba nie bedzie schiodziła z tych blond ?

Gość margerita..,
Dzięki :) wiem, wiem, że właśnie najlpeiej ciepłe kolorki nakładać na te rozjaśnione i własnie mam zamiar zmieszać złoty ciemny blond z naturlanym. Sorki że się tak napadałam, ale nigedzie w necie nie moge znależć odpowiedzi na moje pytania :)

Tak rozjaśniacz nakładasz na farbę, bezpośrednio :) a jeśli chodzi o włosy naturalne są różne metody. Albo nakładasz bezposrednio na suche wlosy rozjaśniacz, albo najpierw jasną farbę i bezpośrednio na farbę rozjaśniacz. Wtedy się ładnie rozjasniają bez brzydkiego odcięcia. Zresztą wszytsko to zalezy od technikki. Jesli nalozysz dobrze i umiejetnie to i odcieć nie będzie :)

Gość lunnkaaa
niewskazana- jesteś fryzjerką czy tylko z zamiłowania zajmujesz się tematem włosów ?

Gość margerita..,
NIe zrozumiałaś mojego drugiego pytania, więc wyjaśniam na szybciutko :P Mam już blond włosy a gdybym chciała uzyskać efekt baleygae to czy dobrym wyjscie bedzie jesli włsoy juz jasne, blond zawine w folie a reszte zafarbuje ciemnym kolorem to czy bedzie to dobrym wyjsciem z sytuacji i czy wyjdzie to w ogóle ? :)

Gość margerita..,
bo obawiam się że z tych blond włsów, farba szybko spłynie i wszytsko pójdzie na marne.

Gość margerita..,
niewskazana się wkurzyła i poszła :) dzięki za odpowiedz 🖐️

Gość jankeska.
Niewskazana, zlota dziewczyna z Ciebie :)

Nie, nie wkurzyłam się po prostu musiałam wyjść do pracy, i tak w pośpiechu odpisywałam :) Jestem fryzjerem. Z zamiłowania.

margerita napewno będzie po pierwszym farbowaniu się trochę spłukiwał.. Najlepiej jak byś poszła do fachowcy. On by wykonał najpierw pigmentację włosów a potem koloryzację :)

Gość estaffonka
Ja bym sama tego nei robiła. W Warszawie robiłam ombre na Nowolipkach13 w salonei MAMP. I naprawe wyszło super, bez zniszczonych włosów/

Gość gość
Ja farbowałam włosy farbą Biokap i zgadnijcie co? Efekt powalający! Włosy lśniace z ładnym kolorkiem, w 100% pokryte :)